Afbeelding
Foto: Remco Weterings

Nieuw asfalt voor Randweg-Noord en Randweg-West: Lees hier alles over de werkzaamheden

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - De Randweg is aangetast door slijtage, waardoor Dura Vermeer deze week is gestart met het vernieuwen van de weg. Wat dit voor jou als automobilist betekent, zetten we graag voor je op een rijtje:

Het oude asfalt op de noordelijke rijbaan wordt vervangen door gloednieuw materiaal. Deze aanpak is noodzakelijk vanwege de aanzienlijke schade en slijtage van de huidige asfaltverharding. De werkzaamheden concentreren zich voornamelijk op de noordelijke rijbaan richting de stad, vanaf de snelweg A4 tot aan de kruising met de Ringersweg.

Van Ringersweg tot Burgemeester Wittelaan

Van 22 april tot en met 3 mei zal het gedeelte vanaf de Ringersweg tot en met de kruising met de Burgemeester Wittelaan onder handen worden genomen. Gedurende deze periode zullen de kruisingen met de Halsterseweg en de Burgemeester Wittelaan volledig afgesloten zijn voor alle verkeer. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid naar de zuidelijke rijbaan van de Randweg.

Om sluipverkeer te ontmoedigen, wordt ook de kruising met de Melanenweg afgesloten voor verkeer vanaf de Randweg richting Halsteren.

Van A4 tot Marconilaan

Van 13 tot en met 17 mei wordt de aandacht verlegd naar het gedeelte vanaf de snelweg A4 tot en met de kruising met de Marconilaan. Tijdens deze periode zullen de afritten vanaf de snelweg gesloten zijn en zal verkeer richting de stad niet mogelijk zijn. Daarnaast zal de Moerstraatsebaan volledig afgesloten zijn. Vanuit de Marconilaan is alleen toegang mogelijk tot de Randweg in de richting van de snelweg A4. 

Van Marconilaan tot Burgemeester Wittelaan

Van 21 mei tot en met 5 juni zal het gedeelte tussen de kruising met de Marconilaan en de kruising met de Burgemeester Wittelaan worden aangepakt. Tijdens deze periode zal ook de kruising met de Melanenweg afgesloten zijn voor alle verkeer. Het doorgaande verkeer wordt opnieuw omgeleid naar de zuidelijke rijbaan van de Randweg.

Op 6 en 7 juni worden opruimwerkzaamheden uitgevoerd, tussen 09:00 en 15:00 uur. Gedurende deze periode zal lokaal in beide rijrichtingen de linker rijbaan afgesloten zijn. Let op: de planning van alle genoemde data kan beïnvloed worden door de weersomstandigheden.

BouwApp voor updates
Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de werkzaamheden, wordt aangeraden de BouwApp te raadplegen. Deze app biedt real-time updates, inclusief eventuele wijzigingen in de planning als gevolg van weersomstandigheden. De BouwApp is beschikbaar via de appstore, zoek naar “Asfaltonderhoud Randweg Bergen op Zoom”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief