Het Genadebeeld van Maria in de Tuin der Verschijningen
Het Genadebeeld van Maria in de Tuin der Verschijningen Foto: Elma Bastianen-Luijks

Op bedevaart naar Maria met het Gouden hart

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - In het weekend van 8-9-10 juni is er weer de jaarlijkse bedevaart naar Maria met het Gouden Hart in Beauraing. 

Tegenwoordig leven veel mensen in een wereld die oppervlakkig is en gejaagd, terwijl er zoveel gebeurd in de wereld. Vele mensen voelen zich machteloos en zijn zoekende. We vinden maar moeilijk de tijd, rust en stilte die nodig zijn voor inkeer in onszelf, voor contact met God, voor gebed en bezinning. Goed geleide bedevaarten maken stilte, rust, inkeer en bezinning mogelijk. Maria verscheen tussen 29 november 1932 en 3 januari 1933 wel 33x aan de vijf kinderen Degeimbre en Voisin. Zij gaf hen een boodschap: ”Bouw een kapel en laat de mensen hier ter bedevaart komen.” Maria, de Moeder met het Gouden Hart, geeft er een plaats aan iedereen: Zieken en Gezonden.

Als pastorale leiding gaan mee de tot Erekapelaan van het Heiligdom benoemde Vicaris Paul Verbeek en pastoor Hans van Geel.

Verzorgde bedevaart

De verzorgde bedevaart wordt gehouden in het weekend van 8-9-10 juni en begeleid door een medisch team en brancardiers. Allen vrijwilligers die borg staan voor een goede verzorging. Deze dagen worden doorgebracht in een gezellig samenzijn op het Heiligdom. 

Dagbedevaart

De dagbedevaart vertrekt zondagochtend 9 juni vroeg vanaf de opstapplaatsen Zevenbergen, Roosendaal, Bergen op Zoom rechtstreeks naar Beauraing. Om 11.00 uur is er een hoogmis en ’s middags om 14.45 uur het Lof met ziekenzegening. De dagbedevaartgangers vertrekken om ongeveer 16.30 uur  weer vanuit Beauraing en worden daarbij uitgezwaaid door de achterblijvers. Er wordt u een versnapering in de bus aangeboden. Er is de mogelijkheid om op het accueil ’s middags mee de warme maaltijd te eten tegen een meerprijs per persoon. Hiervoor kunt u zich bij uw aanmelding voor de bedevaart bij uw propagandist ook voor inschrijven. Beide busreizen verlopen zonder tussenstop rechtstreeks naar Beauraing.

Inschrijvingstermijn

De inschrijvingstermijn voor de zorg-bedevaart sluit op 1 mei. Voor de dagbedevaart op 15 mei

Informatie en/ of aanmelden

Belangstellenden kunnen informatie inwinnen/aanmelden bij: Bergen op Zoom e.o: Mevr. E. Bastianen-Luijks, tel. 0164 -25 04 20/ 06-16 20 16 73; Mevr. J. Goossens-Veraart tel. 0164-25 60 93/ 06- 15667236; Mevr. R. Jimkes-Rens, tel. 0164-240063/ 06-15032634. Bezoekt u ook eens onze website: www.bedevaartbeauraing.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief