Afbeelding
Foto: Bergen op Zoomse Bode

Ontdek de Brabantse Wal met de nieuwste Brabantse Wal krant

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BRABANTSE WAL - Jaarlijks brengt Uitgeverij de Bode de Brabantse Wal krant uit, en dat doen we met een reden. De Brabantse Wal is een regio waar natuur, monumenten en cultuur samensmelten. In de nieuwste editie van onze krant ontdek je alles over dit bijzondere gebied en wat je er kunt beleven.

De Brabantse Wal is een zandplateau en strekt zich uit van de Belgische grens in het zuiden tot aan Steenbergen in het noorden, en tot de Wouwse Plantage in het oosten. Het landschap van de Brabantse Wal is gevarieerd en uniek. Met glooiende heuvels die bij Woensdrecht tot wel 20 meter boven zeeniveau reiken wat zorgt voor prachtige vergezichten. Verderop transformeert het landschap in uitgestrekte polders rond Steenbergen, de wateren van de Zeeuwse delta en de bossen van de Wouwse Plantage. In het hart van het gebied bevindt zich de historische vestingstad Bergen op Zoom, omgeven door water en groen, met gezellige terrasjes, unieke winkeltjes, pittoreske steegjes en een middeleeuws stadspaleis.

Naast het rijke culturele erfgoed biedt de Brabantse Wal talloze mogelijkheden voor actieve recreatie. Of je nu wilt wandelen, fietsen, varen of klimmen, het is een gebied voor jong en oud. Langs Putte, Woensdrecht, Bergen op Zoom, Halsteren, Steenbergen en Dinteloord zijn er ontelbare fietsroutes, terwijl diverse wandelroutes je laten kennismaken met de pracht van het landschap en de dorpen en steden. Voor kinderen is er genoeg te beleven, met speurtochten, het ontdekken van dieren in de Dintelse Gorzen en avonturen in het klimbos.

Kortom, de Brabantse Wal is een uniek gebied waar natuur, cultuur en recreatie samenkomen. Of je nu een dagje uit plant, een weekendje weg wilt of langer wilt verblijven, hier is voor elk wat wils. Wil je ontdekken wat je allemaal kunt doen? Haal dan de Brabantse Wal krant op bij één van de pak-meepunten, zoals VVV Bergen op Zoom, of lees hem digitaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief