Afbeelding

'Vergroen de Bergse schoolpleinen'

Door: Hanneke Marcelis Actueel

BERGEN OP ZOOM - De provincie trekt 1,6 miljoen euro uit voor het vergroenen van schoolpleinen. Als het aan D66 ligt, maken zoveel mogelijk Bergse scholen gebruik van de mogelijkheid om met subsidie hun schoolplein aan te pakken.

Bij vergroening van een schoolplein moet je niet enkel denken aan de aanleg van een stukje grasveld. Het gaat ook om de aanleg van hagen, bomen en moestuinen. De voordelen van de vergroening van pleinen zijn dan ook groot, volgens fractievoorzitter van de D66 Carinne Elion-Valter. "Het is goed voor het milieu, draagt bij aan waterafvoer, vergroot de aantrekkelijkheid van de pleinen en heeft een grote sociale en educatieve waarde", schrijft zij in haar brief aan het college. Nu vanuit de provincie de mogelijkheid bestaat om de helft van de kosten van het vergroenen van een plein vanuit de daarvoor bestemde 1,6 miljoen te financieren, wil de partij graag dat zoveel mogelijk Bergse scholen hieraan deelnemen. Daarom moet de gemeente scholen attenderen op deze provinciale regeling en hen aansporen om de schoolpleinen te gaan vergroenen.

Operatie Steenbreek

Het vergroenen van de schoolpleinen sluit goed aan bij de Operatie Steenbreek die de gemeente Bergen op Zoom uitvoert. Daarbij worden zowel ondernemers als particulieren gestimuleerd om tegels en stenen weg te halen en daar groen voor in de plaats te zetten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief