Alzheimercafe Bergen op Zoom

maandag 27 juni 2022 19:30

Maandag 27 juni bijeenkomst van het café in het Nieuwe ABG, aanvang 19.30 uur, maar bezoekers zijn al welkom vanaf 19.00 uur en de bijeenkomst duurt tot ongeveer 21.30 uur. Op veler verzoek wordt tijdens de bijeenkomst in gesprek gegaan met de notaris over het Levenstestament. Het tijdig opmaken is een heel belangrijk moment, om zorgen voor later te voorkomen. Zeker wanneer er bij het ouder worden allerlei gezondheidszorgen kunnen gaan spelen, waaronder bijvoorbeeld de ontwikkeling van een vorm van dementie. Gastspreker is Mr. Caroline de Maat, Als men ouder wordt en/of met dementie in aanraking komt, is het raadzaam om zaken te regelen. Mensen met dementie verliezen steeds meer de grip op de wereld, daar weten de bezoekers van activiteiten als het Alzheimer Café, inmiddels alles vanaf. Dit betekent dat zij in bepaalde situaties de gevolgen van hun handelen niet meer kunnen overzien, waardoor er problematische situaties kunnen ontstaan, zoals b.v. financieel misbruik, als het beheer over geld en goederen niet (goed) is geregeld. Daarom is het voor iedereen van belang, tijdig na te denken over wat allemaal vastgelegd kan en/of moet worden voor later via het levenstestament (bijvoorbeeld alles rond beslissingen over geldzaken, over de eigen verzorging en behandeling). Alles gericht op het moment dat iemand zelf minder zicht krijgt op de gevolgen van keuzes die gemaakt (moeten) worden. Neem op deze avond ook de personen uit uw omgeving mee. Uitdrukkelijk willen wij u als partner, (klein) kinderen, vriend(in) of kennissen uitnodigen om het café te bezoeken. Vanaf 19.00 uur verwelkomen wij u graag.
Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Ingang via van Dedemstraat 13.

Locatie