Afbeelding
Foto: Gea Vriens

Morgen gaat Brand Parkies weer van start: dit is wat je moet weten

Door: Bregje Kop Cultuur

BERGEN OP ZOOM - Vanavond is het zover. Dan strijkt Brand Parkies weer neer op het Wilhelminaveld. Zes weken lang kunnen Bergenaren dan op donderdagavond in het stadspark genieten van diverse optredens. Hier lees je alles wat je moet weten over Brand Parkies. 

Veel Bergenaren moesten vorig jaar nog wel even wennen aan de nieuwe naam. Voorheen heette het evenement namelijk Palm Parkies. Morgenavond gaat de tweede editie van Brand Parkies van start. Niels Geusebroek heeft de eer om de eerste editie van 2023 af te trappen. 

Vanaf 19.00 uur is het park geopend voor publiek. “Bij heel mooi weer is dit zelfs 18.00 uur”, aldus de organisatie. Het hoofdprogramma start wekelijks om 20.15 uur. De warming-up begint om 19.30 uur. Vanavond heeft Niels Geusebroek, onder andere bekend van Year of Summer en Take Your Take Girl, de eer om Brand Parkies af te trappen in Breda. Ook Vera & the sleepoverclub en dj Max Versace zullen het podium bestijgen. Verder is er iedere week een Desperados Dance Stage aanwezig in het park. Brand Parkies duurt tot 23.00 uur. 

Feestregels
Om er voor iedereen een leuk en veilig feestje van te maken, gelden er tijdens Brand Parkies een aantal regels. Zo is het betreden van het park met glas, drugs en/of gevaarlijke voorwerpen niet toegestaan. Tassen worden bij de ingang van het park gecontroleerd. Ook wordt bezoekers gevraagd om hun afval in de daarvoor bestemde bakken te gooien. “Hou het park netjes.” Daarnaast zijn open vuur en kaarsjes niet toegestaan in het park. Ook wildplassen mag niet. “Er zijn voldoende toiletten voorzien.” Zitten en picknicken kunnen bezoekers doen buiten de podium- en danszone. “Ook laten we liever geen honden toe, maar deze moeten in ieder geval aan de lijn.”

Programmering
13 juli 2023: Niels Geusebroek, Vera & the sleepoverclub, dj Max Versace, Desperados Dance Stage
20 juli 2023: Black Bottle Riot, Anemone, Desperados Dance Stage
27 juli: Flaire, Boris Smith, Sugar Sisters, Desperados Dance Stage
3 augustus: Primaat, Desperados Dance Stage
10 augustus: Radio Negra, Cacti, The Basic Boys, Desperados Dance Stage
17 augustus: The Deputess, Desperados Dance Stage

Brand Parkies
Brand Parkies, voorheen Palm Parkies, is een initiatief van Stichting Mikser en een exploitatie van Fixed BV. Dankzij de samenwerking met de verschillende gemeentebesturen, het bedrijfsleven, de artiesten- en mediawereld en een ‘legertje professionals en studenten’, genieten meer dan 115.000 bezoekers ieder jaar van Brand parkies.
Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief