Stijn Baarendse opende de score tegen Krabbendijke. FOTO LORENZO DE BEVER
Stijn Baarendse opende de score tegen Krabbendijke. FOTO LORENZO DE BEVER Foto: Lorenzo de Bever

Halsteren Zaterdag 1 schudt Krabbendijke van zich af

HALSTEREN - Het derde competitieduel voor Halsteren was zowaar direct een topper. Tegen het eveneens nog ongeslagen Krabbendijke kon bij een overwinning de koppositie in de derde klasse B verstevigd worden en bovendien Krabbendijke als concurrent worden afgeschud. Na een moeizame eerste helft maakte Halsteren in de tweede helft het verschil en won het uiteindelijk eenvoudig met 0-4.

Door de verscherpte coronamaatregelen was er geen publiek welkom bij de wedstrijd en verzorgde Krabbendijke een liveverslag via Facebook. Het thuisblijvende publiek zag een duel dat in de eerste helft gelijk opliep met in de beginfase enkele grote kansen voor Krabbendijke. Toch viel de openingstreffer aan de andere kant. Een schitterende volley van Stijn Baarendse. Op zoek naar de gelijkmaker gaf Krabbendijke achterin steeds meer ruimte weg, waardoor Halsteren - zeker in de tweede helft - veelvuldig gevaarlijk kon omschakelen. Na rust vielen de doelpunten dan ook makkelijk. Mike de Nijs tekende voor de 0-2 en scoorde daarmee zijn 100e goal voor Halsteren, waarna Steven van der Spek en Twan van Mechelen de score opvoerden tot de uiteindelijke 0-4 eindstand.

Komende zaterdag komt de nummer drie, Duiveland, naar sportpark De Beek. Die ploeg kan Halsteren bij winst van de koppositie verdrijven. Iets wat de manschappen van trainer Remco van Haaren natuurlijk niet willen laten gebeuren. Helaas is ook bij dit duel geen publiek welkom. Hou komende week de social media van RKSV Halsteren in de gaten, want mogelijk zal ook deze wedstrijd via een livestream te volgen zijn. Het duel vangt aan om 15.00 uur.

Zondag tegen angstgegner AWC
Na een weekje noodgedwongen rust vanwege het vervallen van de wedstrijd tegen Juliana ‘31, staat komende zondag het duel tegen angstgegner AWC uit Wijchen op het programma. Het zal voor Halsteren zaak zijn om de aansluiting met de koppositie te behouden. Want ondanks de zeperd van AWC twee weken geleden (8-0 verlies van Baronie) is de opponent de competitie gestart zoals het vorig seizoen de zegereeks moest beëindigen. En toen kwam Halsteren thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een degelijke en stugge ploeg, waarvan Halsteren niet eenvoudig kan winnen. De wedstrijd begint om 14.30 uur en is eveneens mogelijk te volgen via een livestream. Hou ook hiervoor onze social media in de gaten.