Een impressie van de Ecologische Verbindingszone De Bleekloop.
Een impressie van de Ecologische Verbindingszone De Bleekloop. Foto: Jan de Bont

Golf Wouwse Plantage houdt open dag

Sport en vereniging

WOUWSE PLANTAGE - Golf Wouwse Plantage houdt op zondag 17 oktober een Open Dag, waarop men tijdens een rondleiding over de golfbaan kennis kan maken met de Ecologische verbindingszone (EVZ) De Bleekloop, een waterstroom die meandert over haar terrein.

In 2017 is bij de renovatie van de golfbaan met het Waterschap Brabantse Delta en de gemeente Bergen op Zoom afgesproken om De Bleekloop weer te laten meanderen. Dit komt onder andere de waterhuishouding in de omgeving ten goede. Ook werd afgesproken de ruimte rondom De Bleekloop om te vormen tot een EVZ. De renovatie van de golfbaan is met succes afgerond in 2019 en daarmee is ook de EVZ gerealiseerd.

De rondleidingen worden gehouden van 10.00 tot 12.00 uur. Mocht u belangstelling hebben, kom dan op zondag 17 oktober naar het clubhuis. Daar wordt u ontvangen, in kleine groepjes verdeeld voor de rondleiding. In het clubhuis staat ook de koffie voor u klaar en treft u een keur aan foto’s aan van de flora en fauna op deze unieke, in bosrijke omgeving gelegen golfbaan.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief