Trotse bemanning van winnende bak.
Trotse bemanning van winnende bak. Foto: C.P.L. van Veldhoven

Bergse bemanning van ‘de Walrus’ wint titel: Nederlands zeilkampioen

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Tijdens de traditionele zeilwedstrijden voor scoutinggroepen uit het hele land was de Karel Doormangroep uit Bergen op Zoom, die met 4 bakken (boten) in de seniorklasse deelnam, bijzonder succesvol.

Aan deze wedstrijden die al sinds 1990 in september bij Zeewolde worden georganiseerd nemen zeeverkenners uit heel Nederland deel. Nu de Bergse Karel Doormangroep alweer de concurrenten uit het hele land de loef afstak – en dat al voor de 14de keer – gelden zij inmiddels als geduchte mededingers. 

Bij de 16 tot 18-jarigen ging de zeskoppige bemanning van de Walrus met de fraaie wisseltrofee strijken, terwijl de plaatsen 2, 6 en 16 ook door Bergse boten werden bezet. In een veld van 23 deelnemers uit o.a. Friesland, Noord-Holland en Zeewolde zelf (!) een prestatie van formaat.

De trotse bootsman Rick Slagmolen van de Walrus mocht naast de monumentale wisseltrofee en de beker ook een medaille in ontvangst nemen, die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt.

Aan de kampioensbak de taak om volgend jaar de titel te verdedigen, maar dat ziet de bemanning vol vertrouwen tegemoet.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief