Zeeverkenners varen op het Zoommeer
Zeeverkenners varen op het Zoommeer Foto: Bart van Broekhoven

60 jaar Zeeverkennersgroep Karel Doorman

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - In 2022 bestaat de Zeeverkennersgroep Karel Doorman uit Bergen op Zoom 60 jaar. Dat wordt dit jaar op meerdere manieren gevierd. 

Te beginnen met een foodfestival ‘Taste of KD’ op zaterdag 14 mei. Geïnteresseerden en relaties zijn welkom om sfeer én lekkere hapjes en drankjes te proeven bij de zeeverkennersgroep aan de Vermuidenweg 8 in de Bergse jachthaven. “In de afgelopen twee jaar hebben we zo veel mogelijk onze activiteiten voor de jeugdleden door laten gaan. 

Activiteitendag

Ouders waren lange tijd wegens de Corona-maatregelen niet welkom op ons clubhuis. Voor hen én voor onze sponsors, oud-leden en iedereen die geïnteresseerd is in onze club, organiseren we deze activiteitendag als aftrap van het jubileumjaar”, vertelt Rob Hoppenbrouwers, voorzitter van de Karel Doormangroep. Iedereen is op 14 mei welkom tussen 15.00-18.00 uur. 

Er zijn diverse kraampjes waar tegen betaling o.a. lekkere hapjes, goede wijnen en ander lekkers te verkrijgen zijn. Bezoekers kunnen een rondje meevaren op de begeleidingssloep of zeilen op een lelievlet. Ook wordt in de haven een roeiwedstrijd gehouden, waarvoor bezoekers zich op de dag zelf kunnen inschrijven. 

Meer dan zeilen en roeien
De scoutinggroep viert dit jaar haar 60e verjaardag. “Tijdens de reünie die aansluitend aan de activiteitendag plaatsvindt, blikken we met oud-leden terug op fantastische jaren bij onze club”, vertelt Rob. Momenteel telt de club zo’n 120 leden in de leeftijd van 7 t/m 18 en ouder. De jeugd gaat twee keer per week roeien en zeilen op de eigen vloot van 14 stalen lelievletten. De jongsten, de Dolfijnen, zeilen in Optimistjes op de Binnenschelde.

Zeildiploma’s 

Vanaf 10 jaar krijgt iedereen structureel les om erkende (CWO)zeildiploma’s te halen, alle leden leren reddend zwemmen en ook EHBO en reanimatie horen tot het instructiepakket. Bovenal het is gewoon heel gezellig om met leeftijdgenoten avonturen te beleven en op kamp te gaan. Maar de zeeverkennersgroep is meer dan dat. Rob vertelt: “Uit de vele reacties die zijn binnen gekomen bij de aanmelding voor de reünie, blijkt dat de Karel Doormangroep voelt als een grote ‘familie’, waarmee je tijdens een belangrijke periode in je leven lief en leed deelt. 

Aanmelden

Een ‘familie’ die altijd deel blijft uitmaken van je leven. Is het niet door de hechte vriendschappen die er ontstaan, dan is het wel door de ervaring, verantwoordelijkheid en sociale vaardigheden die je hebt geleerd en die later van groot nut blijken in je loopbaan.” 

De Zeeverkennersgroep nodigt u van harte uit om op 14 mei sfeer en ander lekkers te komen proeven bij ‘Taste of KD’ tussen 15.00-18.00 uur. Aanmelden voor de reünie, die plaatsvindt vanaf 20.00 uur, kan via de website of facebookpagina van Zeeverkennersgroep Karel Doorman. Vermuidenweg 8, Bergen op Zoom.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief