De winnende bemanning van de Walrus met de gewonnen prijzen.
De winnende bemanning van de Walrus met de gewonnen prijzen. Foto: M.v.Veldhoven

Bergse Walrus opnieuw Nederlands Kampioen zeilen

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Op 24 en 25 september vonden in Zeewolde de jaarlijkse zeilwedstrijden voor waterscouts plaats. Opnieuw was de Karel Doormangroep uit Bergen op Zoom niet te verslaan. Er werd met vijf boten deelgenomen aan de wedstrijden in de senioren- en open klasse.

Onder leiding van roerganger Rick Slagmolen deed de bemanning van de Walrus een gooi naar de winst, en ze werden beloond met de eerste plaats. Roerganger Rick Slagmolen wist ook vorig jaar al met een andere bemanning de wisselbeker te bemachtigen. Hoewel er op de eerste dag aanvankelijk weinig wind was, konden er in de loop van de dag toch vier wedstrijden gevaren worden. Bij de tussenstand van zaterdagavond stond de top drie op een gelijk aantal punten. Dit werd zondag helemaal goed gemaakt met een allesbeslissende laatste wedstrijd en zo bleef het tot het laatste moment erg spannend.

Niet alleen de Walrus was succesvol, ook de plaatsen 3, 5 en 10 werden in de Senioren Klasse door Bergse bakken bezet. In een veld van 25 deelnemers uit alle hoeken van het land een geweldige prestatie.  

In de Open Klasse bonden de Loodsen de strijd aan met 16 concurrerende boten. Ondanks sterke tegenstanders wisten zij in deze klasse een respectabele vierde plaats te behalen.

Al 14 keer eerder ging de Karel Doorman met deze prestigieuze prijs aan de haal. Je zou bijna van een traditie kunnen spreken. De wisseltroffee is hiermee voor de 15e keer teruggekeerd naar Bergen op Zoom, waar hij natuurlijk thuishoort. Over een jaar hoopt de Karel Doorman opnieuw een gooi naar de winst te kunnen doen, maar eerst moeten ze zich opnieuw zien te kwalificeren bij de regionale wedstrijden in Yerseke in Juni 2023.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief