SkategroepBoZ langs de Binnenschelde
SkategroepBoZ langs de Binnenschelde Foto: C. Soons

Kom skaten bij de Open Skate Clinic

Sport en vereniging

BERGEN OP ZOOM - Nu zelfs het laatste ijs in de regio West-Brabant bijna verdwenen is en de Kunstijsbaan Breda voor het publiek gesloten is vanaf half maart tot het tweede weekeinde van oktober, staat het beste alternatief van schaatsen, het inline-skaten, weer volop in de belangstelling.

Vele fervente schaatsers verwisselen het ijs voor de wielen: net zo snel, vogelvrij of fanatiek op één plek in een spel of voor een truc. Wist je dat je ook in Bergen op Zoom alle faciliteiten én een groep met trainer kunt bezoeken? Lid kunt worden van een officiële sportvereniging en ook deel kunt nemen aan wedstrijden om het niet alleen beter te leren, maar ook om het desnoods te schoppen tot de volgende Nederlandse topper?

Met onderbreking is er al in Bergen op Zoom een inline skategroep actief sinds 2016. Daar zijn al meerdere indoor seizoenen getraind in één van de grote sporthallen. Maar nu de lente is aangebroken, verruilen deze inline-skaters de hal voor het mooie buiten rondom De Binnenschelde.  

De SkategroepBoZ in zou graag iedereen die inline-skate of dat (weer) wil oppakken of leren, bij elkaar brengen. Daarna zijn er zeker kansen voor (meerdere) groepen, die elk met eigen begeleiding/training en ingedeeld qua leeftijd en niveau, wekelijks samen komen.

Op donderdag 11 april 2024, (Bergen op Zoom) 2024 organiseren de groep Open Skate Clinics aan de Boulevard Noord (basketbalveldje tegenover Zwembad De Schelp). Kom langs en neem deel tussen 15:00 uur ‘s middags en 20:00 uur ‘s avonds. Zo hopen we niet alleen de jongste jeugd te bereiken, maar ook de oudere jeugd en volwassenen.

 Laat je niet alleen inspireren, maar probeer het zelf!  Van jong tot oud, met of zonder eigen materiaal.

We nemen inline-skates en beschermers van schoenmaat 28 tot en met 46 mee (ID-kaart of borg contant meenemen). En natuurlijk ben je welkom op eigen skates. Neem je deel aan een groepsrit of les, dan stellen we een helm (aanwezig) en polsbescherming verplicht.

Natuurlijk is inline-skaten en zeker zo’n clinic een beetje afhankelijk van de weersomstandigheden.

Je kunt je verzekeren van de laatste informatie hierover via whatsapp 0621848298, via email (corsoons@gmail.com) of volg SkategroepBoZ op Facebook of Instagram.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief