Afbeelding
Foto: Rijnhout Media

Brandweer lang bezig met brand in hybride auto ‘s-Heer Arendskerke

Door: Redactie 112 Meldingen

’s-HEER ARENDSKERKE - De brandweer heeft donderdagochtend haar handen vol gehad aan een in brand gevlogen hybride auto. Het voertuig is uitgebrand.

Net na middernacht werd de brandweer met spoed opgeroepen voor een voertuigbrand aan de Nieuwe Kraaijertsedijk in ’s-Heer Arendskerke. Niet veel later werd de brand opgeschaald naar middelbrand. Twee blusvoertuigen en een waterwagen kwamen met spoed ter plaatse.

Afkoelen

In een hybride voertuig, geparkeerd naast een woning, was door nog onbekende oorzaak brand ontstaan. Bij de brand ontstond forse rookontwikkeling. Ook raakte een voertuig dat naast het brandende voertuig geparkeerd stond, fors beschadigd.
De brandweer heeft het voertuig geblust en een bergingsbedrijf met een zogenoemde dompelbak opgeroepen. Hierin worden hybride en elektrische voertuigen voor ten minste 24 tot 48 uur ondergedompeld in water om zo de accu’s te laten afkoelen. Omdat volgens de brandweer het voertuig niet verzekerd was bij een maatschappij waar een lokale berger mee samenwerkt, moest de dompelbak uit de omgeving van Rotterdam komen. Omdat dit te lang zou duren en het voertuig toch goed afkoelde is besloten de dompelbak te annuleren en een lokale berger het voertuig te laten ophalen. Deze gaat het voertuig op een open terrein stallen. Mocht het voertuig dan toch weer ontbranden, dan is er geen risico op overslag.

Camerabeelden

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Om alles uit te kunnen sluiten heeft de politie samen met de eigenaar van het voertuig camerabeelden bekeken. Om 2.15 uur waren alle werkzaamheden klaar en kon de brandweer terug naar de kazerne.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief