Afbeelding

Goese stadsgidsen beginnen aan nieuw seizoen rondwandelingen

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Nu het lenteseizoen is aangebroken is het ook extra uitnodigend om te wandelen. Bijvoorbeeld met de stadsgidsen van stichting ’t Gilde de Bevelanden. Zij verzorgen (gratis) stadswandelingen door Goes, maar doen nog veel meer.

Het hele jaar door, met uitzondering van zon- en feestdagen, is de ‘Historische wandeling door de binnenstad van Goes’ aan te vragen. “Wil je het iets specialer? Dan is er de ‘Maritieme wandeling door Goes, waarbij we extra aandacht hebben voor het havengebied van Goes en jachthaven de Werf”, vertelt coördinator Louis Schigt van ’t Gilde de Bevelanden. “Ook is het mogelijk om met een bus door de zak van Zuid-Beveland te rijden. De aanvragers zijn meestal groepen die met een bus naar Goes komen. ’t Gilde heeft dan een gids klaar staan die met hen mee gaat en tijdens de rit de informatie verzorgt.” 

Gratis rondleiding door historische binnenstad

In de maanden mei tot en met oktober is er elke woensdagmiddag een gratis rondleiding door de historische binnenstad van Goes. Deze rondleiding start steeds om 14.00 uur voor het Historisch Museum de Bevelanden, aan de Singelstraat. “En er zijn nog meer plannen. Een kinderspeurtocht door de Goese historie en een rondleiding door het historische stadhuis op de Grote Markt zijn in een vergevorderd stadium.”

Voor meer informatie en voor aanvragen kunnen belangstellenden contact zoeken via gildedebevelanden.nl of mailen naar Louis Schigt, via lschigt24@gmail.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief