Parcours langs de Eikenlaan.
Parcours langs de Eikenlaan. Foto: Huib Boogert

Alternatieve hardloopwedstrijd op Koningsdag in Goes-Zuid

Algemeen

GOES - Op zaterdag 27 april organiseert Jan Roose een hardloopwedstrijd in Goes-Zuid. Niet zomaar een gewone hardloopwedstrijd, maar een hardloopomnium. Dat is een samengestelde wedstrijd met 3 onderdelen over relatief korte afstanden. Bij elk onderdeel verdienen de deelnemers punten en zo wordt er een uitslag gemaakt. Voor vrouwen en mannen en bij voldoende animo jeugd t/m 13 jaar is er een apart klassement.

Het begint met een tijdloop over 1 ronde van 550 meter. Alle deelnemers lopen apart en de tijd bepaalt op welke plaats je eindigt en hoeveel punten je krijgt. Daarna een wedstrijdje over 3 ronden of te wel 1650 meter. Vrouwen en mannen lopen hun eigen wedstrijd en als er voldoende jeugd is, lopen zij 2 rondjes. Tot slot is er een afvalrace over maximaal 20 minuten. De besten zullen hier ongeveer 5 km afleggen, maar wie gedubbeld wordt moet stoppen en wordt geklasseerd. De jeugd 12 minuten op een iets kortere ronde.

De wedstrijd vindt plaats in het parkje naast de Eikenlaan en begint op 14.00 uur. Iedereen kan meedoen, maar er is slechts plaats voor 45 lopers. Er hebben zich al deelnemers aangemeld. Deelname is gratis en er is voor iedereen een prijsje. De beste lopers (vrouw, meisje, man, jongen) krijgen een extra prijs. 

Inschrijven tot uiterlijk woensdag 24 april via jacroose@hetnet.nl met vermelding van naam, vrouw of man, club of woonplaats en voor de jeugd leeftijd.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief