Radiomakers Frank Evenblij (l) en Erik Dijkstra.
Radiomakers Frank Evenblij (l) en Erik Dijkstra. Foto: Annemieke van der Togt

Radioprogramma ‘Dijkstra & Evenblij Ter Plekke’ zondag live vanuit Goes

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - Het NPO Radio 1-programma ‘Dijkstra & Evenblij Ter Plekke’ zendt zondagavond uit vanuit buurthuis De Pit in Goes. Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten daar onder meer over staalslakken die in de Oosterschelde worden gestort voor de kustverdediging. Vissers en natuurbeschermers vrezen dat de staalslakken sterfte onder kreeften en ander zeeleven veroorzaken.

Ook luidt Reddingsbrigade Goes de noodklok. De redders dreigen namelijk hun onderkomen te verliezen. 

Freek de Jonge

Cabaretier Freek de Jonge is te gast in het radioprogramma. ‘Zijn vormende jaren bracht hij door in Goes en omgeving. Waarom waren die ‘rock ‘n roll-jaren’ de gelukkigste uit zijn jeugd?’, willen de presentatoren weten.

De stembus voor de Zeeuwse Top 40 van Omroep Zeeland is geopend. ‘Komt dialectmuziek er nog wel aan te pas als Danny Vera en BLØF de lijst domineren?’

Een 2 voor Annie M.G. Schmidt

Verder gaat het onder meer over Annie M.G. Schmidt die in Goes op de middelbare school zat. ‘Ze kreeg daar ooit een 2 voor Nederlands. Hoe zou ze toch uitgroeien tot een literaire grootheid?’

In de rubriek ‘Meer Vrouw op Straat’ een pleidooi van redacteur Els Knaapen voor een bijzondere vrouw die in Goes een straatnaam verdient. De Toegift verzorgt de livemuziek en Jan J. Pieterse brengt een ode aan Goes.

De radio-uitzending is van 19.00 tot 21.00 uur te beluisteren en is ook te volgen via nporadio1.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief