Afbeelding
Foto: Gemeente Borsele

Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Morgenstond heeft goud in de mond

Door: Britta Janssen Algemeen

Als we in Nederland ergens goed in zijn, dan is het klagen over het weer. Ik doe daar altijd even hard aan mee. Vooral de afgelopen maanden, toen er geen einde leek te komen aan de kou en de regen maar bleef stromen. Maar gelukkig laat de zon zich steeds vaker zien en gaat de temperatuur eindelijk omhoog. Dat vinden niet alleen wij fijn, maar ook de natuur bloeit letterlijk en figuurlijk op.

Daar kan ik enorm van genieten. Het landschap van Borsele is altijd al mooi geweest, maar in de lente komt het echt tot leven. De bomen zijn weer groen, de bloesems en bloemen geven onze gemeente kleur. Ook leuk zijn de lammetjes, veulens en kalfjes die vrolijk door de wei lopen. Tegenover het gemeentehuis staan al een tijdje een aantal schapen met lammetjes. Ik heb menig voorbijganger al vertederd naar ze zien kijken of tegen ze horen praten.

De lente is ook het moment om weer vaker te gaan wandelen, hardlopen of fietsen. Daar is ons prachtige Borselse landschap heel geschikt voor. Mijn vrouw Arieke wees me laatst op een leuk evenement in onze gemeente op 15 juni: ‘Zak te Voet’. Een zomerochtendwandeling door Landschapspark Borsele. En niet zomaar één. Tijdens het wandelen word je getrakteerd op diverse Zeeuwse acts van bijvoorbeeld muzikanten, dansers en dichters.

Dat is twee vliegen in één klap: genieten van de Zeeuwse natuur én cultuur. Het enige nadeel is dat je deze zaterdag niet kunt uitslapen. De wandeling begint tussen 5.00 en 7.00 uur. Maar morgenstond heeft goud in de mond! Als onze agenda het toe laat, hopen Arieke en ik zeker mee te doen. Wil je weten wat er dit voorjaar allemaal te beleven is in Borsele op het gebied van sport en cultuur? Houd dan de evenementenagenda van het Landschapspark Borsele in de gaten: landschapsparkborsele.nl/evenementen

Gerben Dijksterhuis
burgemeester gemeente Borsele



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief