Afbeelding
Foto: Provincie Zeeland

Subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling opnieuw open voor 1 miljoen euro

Door: Annemarie vdVreugde Algemeen

GOES - De subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling is verlengd voor een periode van 4 jaar (2024-2027). Dat hebben Gedeputeerde Staten, na een succesvolle eerste vier jaar, op dinsdag 7 mei besloten. De eerste openstelling voor haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten binnen deze nieuwe periode gaat open op 10 mei 2024 en kent een subsidieplafond van € 1.000.000. De openstelling sluit op 13 september 2024 17.00. Het geld is beschikbaar gesteld door Zeeuwse gemeenten en Provincie Zeeland. Ook vanuit de Regio Deal North Sea Port District wordt een bijdrage gedaan om tot dit bedrag te komen.

De regeling is bedoeld voor het financieren van innovatie ideeën om te komen tot een duurzame economische structuurversterking van Zeeland. Met de subsidie kan de haalbaarheid van een project worden onderzocht of een eerste versie worden gerealiseerd. De projecten moeten aansluiten op een van de thema’s: energie, klimaat, grondstoffen en landbouw & voeding. Voor de krapte op de arbeidsmarkt volgt later dit jaar een aparte (thema) openstelling .

Samenwerking voorop

Aanvragers van de subsidie moeten op zijn minst samenwerken met twee andere partners (waarvan een kennispartner) om zo samenwerking te stimuleren . Denk bijvoorbeeld aan een onderwijs- of kennisinstelling. Op deze manier werken we aan een robuuste economie en betrekken we ook jongeren in een vroeg stadium.

Fysieke informatiesessie op 22 mei

Op 22 mei 2024 vindt een informatiesessie over de regeling plaatst bij Dockwize. Hier wordt ingegaan op de kaders van de nieuwe periode van de regeling en ook verdere toelichting gegeven over het digitaal indienen van aanvragen. Aanmelden kan via: Aanmeldformulier infosessie Zeeland in Stroomversnelling.

Meer informatie over de regeling kunt u vinden op Subsidieregeling Zeeland in Stroomversnelling.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief