Afbeelding

Wintereditie van Muziekfestival Nisse

Algemeen

NISSE - Muziek van Zeeuwse bodem op een unieke locatie. Een mix van artiesten komt bij elkaar in, de speciaal voor dit festival geopende, prachtige historische Mariakerk en op het podium in de tent ernaast.

Van 15.00 tot 01.00 uur zijn er optredens van Juanita de Potter, Sense, Solof, Peter Wessel & Company, Mr. Veen, Trio H&H, Gantle Acoustic, New Idea, Dubbel D en Jam Pact.

Kampvuurmuziek, muziek in het Zeeuws, meezingen met Bloedend Hart, het wordt genieten in Nisse! Er kan gegeten, gedronken en gedanst worden in een unieke atmosfeer. Iedereen kan aanschuiven. De toegang is gratis.

Om 15.00 uur start singer-songwriter Juanita de Potter. De achttienjarige speelt zowel eigen liedjes als covers en ze begeleidt zichzelf op gitaar. Het akoestisch duo Sense uit Goes, met Zangeres Annemiek van der Weele en gitarist Luc Oggel, brengt nummers uit de afgelopen drie decennia popmuziek en eigen liedjes. Solof, singer-songwriter en winnaar van de Zeeuwse voorronde van de Beste Kampvuurmuzikant van Nederland, toerde langs 20 Nederlandse podia en staat nu in Nisse. Luistermuziek met liedjes in het Zeeuws door Peter Wessel & Company. Peter speelt samen met vrienden Ad Osté en Rob van Akkeren. Viermans formatie Gantle Acoustic speelt covers met close-harmony zangpartijen. Repertoire van de jaren '60 tot de actuele hits van nu. Pink Floyd , Crosby, Stills, Nash en Young en Counting Crows, een mooie mix van ballads en up-tempo nummers. Het trio H&H beleeft haar debuutoptreden op het MFN. Zij brengen in een akoestische setting zoals ze het zelf noemen "Nederlandstalige liedjes welke behoren tot het cultureel erfgoed". Het repertoire bestaat onder andere uit liedjes van Ramses Shaffy, Boudewijn de Groot en Wim Sonneveld. De pauzes worden ingevuld door Mr. Veen welke piano-improvisaties op songs uit de meest uiteenlopende muziekrichtingen ten gehore brengt. De Dijk Tribute Dubbel D: ruim 30 jaar popmuziek van ongekende schoonheid - dampend, stampend, meeslepend en ontroerend, ontnuchterend, ontluisterend, open- of opzienbarend. Zou er iemand in Nederland zijn die niet een tekstfrase van een Dijknummer kent? Als je dan een Coverband opricht met als doel om De Dijk eer te bewijzen zul je van goede huize moeten komen. En dat doet Dubbel D. Met Eric Holm, Ron de Vos, Dimitri van Creanenbroeck, Rob Hettema, Jon Houtekamer, Kees Wondergem, Frank Engels en Ronald Baljeu spelen ze de sterren van de hemel. Muzikanten met ervaring op de kleinste en grootste theater- en muziekpodia in Zeeland en in diverse bands gedurende de afgelopen jaren. De avond wordt afgesloten in de tent met dampende dansmuziek van Jam Pact. Deze sprankelende coverband speelt funk, soul en disco dance classics met zangeressen Lisa Jane van de Ketterij en Nanda Telussa en top muzikanten Kees van de Guchte, Theo Manuhutu, Michel Geijp en Stefan Siwabessy (gitarist bij Waylon).

Zaterdag 26 november Muziekfestival Nisse, 15.00 tot 01.00 uur, Mariakerk en tent. Entree gratis. https://www.facebook.com/muziekfestival.nisseBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief