FOTO: Monique Verschuure, tijdens de Sportvisserloop van vorig jaar in haar woonplaats Yerseke.
FOTO: Monique Verschuure, tijdens de Sportvisserloop van vorig jaar in haar woonplaats Yerseke. Foto: Huib Boogert

Monique Verschuure gaat Zeeuws uurrecord aanvallen

Sport en vereniging

GOES - Hardloopster Monique Verschuure heeft laten weten, dat ze op vrijdagavond 24 juni het Zeeuws record op de uurloop gaat aanvallen. De AV’56-atlete uit Yerseke waagt de poging tijdens de wedstrijd ‘het UUR van Goes’.

Het 33 jaar oude (!) record staat nu nog op naam van een andere AV’56-atlete, Hannie de Jager. Zij kwam destijds in een uur tot 15.104 meter. Dat gebeurde in september 1989 tijdens een avondwedstrijd in Zierikzee. Monique heeft aan de organisatoren van ‘het UUR van Goes’ gemeld, dat ze 15.500 meter wel denkt te halen. “Ik heb me eigenlijk niet gerealiseerd dat er bij de uurloop een Zeeuws record bestond. Nu ik het weet, wil ik er wel wat mee”, aldus Monique. “De uurloop is een prijzenswaardig initiatief van mijn eigen vereniging. Daar moeten we dus wat moois van maken. Ik ga serieus proberen om verder dan die 15,1 km uit 1989 te lopen”.

De uurloop op de atletiekbaan in Goes is de eerste wedstrijd van die aard die sinds tientallen jaren weer in Zeeland wordt gehouden. Er liggen mooie prijzen en extra premies gereed voor de best presterende lopers. De inschrijving van deelnemers sluit op donderdag 23 juni om 18.00 uur.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief