Bandenshop wint kartrace in Goes

Sport en vereniging

GOES - Team De Bandenshop heeft een mooi overwinning behaald in de Bedrijven Competitie, de 2 uur durende race werd vooraf gegaan door een spannende kwalificatie waarin Rotiko Racing de pole-position veroverde.

Eerste rijder Marcel Kouijzer uit Zierikzee passeerde in de beginfase op nette wijze de eerste rijder van Rotiko, Patrick Bakker uit Middelburg, deze hield daarna door zeer verdedigend rijden de rest van het veld achter zich.

Kartinggoes.com, leider in het kampioenschap, zat ook klem achter Rotiko Racing. Hierdoor verloren zij kostbare seconden op De Bandenshop. In de laatste fase van de race wist Stefan Walhout het gat naar de koploper te dichten, aan te dringen en inhaalpogingen te doen. Helaas voor hen zonder succes. Teamcaptain Detlef Pahl was desondanks tevreden over het behaalde resultaat.

Rotiko Racing had een enerverende race, in de beginfase zwaar verdedigend door Patrick en Pim Rottier, in de 3e fase vielen zij terug van de 3e naar de 4e plaats. Laatste rijder Mitchel Verburg reed na de rijderswissel op enkele seconden van team Blinkers Vloeronderhoud. Hij wist binnen enkele ronden een mooie inhaalactie te plaatsen en zo de 3e plaats te bemachtigen. Door deze uitslag behouden zij de tweede plaats in het kampioenschap.

Blinkers Vloeronderhoud behaalde een nette vierde plaats, gezien het feit dat zij startten vanaf plaats 5. Door goed verdedigend rijden van Calvin Streppel wisten zij in de midden van de race de positie te behouden, Joey Vos en Jos Boone reden constante snelle tijden en plaatsten een mooie inhaalactie.

Glerum Auto- &Campertechniek behaalde een nette 5e plaats op slechts enkele tienden van seconden achter Blinkers Vloeronderhoud. Vernon Macares en Nico Hoondert reden een sterke stint en drongen aan bij de voorliggers, Robin Glerum reed een flink gat dicht en zo strandde zij net buiten de top 4.

Ram Automotive scoorden een nette 6e plaats, het middenveld ligt erg dicht bij elkaar en iedere ronde werd er gestreden om posities. Glerum Auto- &Campertechniek, Harthoorn Textiel en Autoservice Ram zijn iedere race met elkaar in duel. Dit levert mooie en spannende duels op.

Harthoorn Textiel eindigde op de 7e positie, ondanks een mooie inhaalactie van Jan-Kees Luteijn. Deze mannen maken iedere race nog stappen en als deze lijn zich doorzet zit er volgend seizoen zelfs een podiumplek in het vooruitzicht.

Eastman, met onderandere Jan van Drongelen in de gelederen behaalde de 8e plaats. Doordat zij een minder ervaren rijder inzetten in de middenfase verloren zij de aansluiting met de concurrentie

De Baar & Leendertse eindigde op plaat 9, doordat zij in het 2e deel van de race een aantal blauwe vlaggen kregen verloren zij kostbare tijd. Dit juniorteam reed desondanks zeer nette rondetijden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief