Mike Siebelink is klaar voor de strijd. FOTO AMY KLAVERVELD
Mike Siebelink is klaar voor de strijd. FOTO AMY KLAVERVELD

Etten-Leurse deelnemer in nieuw tv-programma

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Met je gezicht in de spotlights de leukste shows presenteren, het is een flinke uitdaging maar Mike Siebelink uit Etten-Leur gaat hem aan. In het nieuwe tv-programma 'Screentest' strijdt hij tegen elf anderen voor de hoofdprijs: een jaarcontract bij RTL als presentator.

DOOR AMY KLAVERVELD

Uit meer dan duizend aanmeldingen werden maar twaalf kandidaten geselecteerd voor het programma. Mike is er daar dus een van. "Ik vind het al een hele overwinning dat ik mee mag doen. Dat was eerst ook mijn doel, maar nu wil ik toch echt wel steeds verder zien te komen." Om mee te mogen doen, moest Mike eerst een sollicitatiefilmpje van een minuut opsturen.

Taggen

De inwoner van Etten-Leur kwam niet zelf met het idee om mee te doen. "Er stond een oproep op Facebook en daar werd ik wel erg vaak in getagd. Ik kon het niet laten en heb me gelijk aangemeld. Bovendien heb ik altijd wel op tv willen komen, het is zo gaaf dat het nu gelukt is." Mike presenteert in zijn omgeving al regelmatig spelletjesavonden. Hier ontvangt hij dan veel complimenten over. "Dat was waarom ze mij noemden. Ze zeggen vaker dat ik het erg leuk doe."

Jongste

De eerste opnames zijn al geweest en de strijd is in volle gang. Toch is de groep deelnemers al aardig hecht geworden. "We moeten eigenlijk duelleren, maar zo voelt het niet. Iedereen gunt de ander deze kans. We moeten tussen de opnames door veel wachten, dan maak je het vanzelf wel gezellig." Mike mag met zijn 19 jaar dan de Benjamin van de club zijn, zo behandelen ze hem in elk geval niet. Hij voelt zich erg thuis in de groep.

Koffermeisje

Tijdens het programma moeten deelnemers iconische tv-shows presenteren, zoals 'Lingo' en 'Rad van Fortuin'. Mike vindt het spannend, maar het is wel een leuke spanning. "Je gaat het podium op en je moet het maar gewoon doen. Er komt meteen zoveel over je heen, er is zoveel waar je op moet letten. Shows presenteren is moeilijker dan je denkt." Siebelink moest wel even wennen aan de felle lichten, de vele camera's en de 'showbizztrap waar je als een soort koffermeisje van de Postcodeloterij' vanaf moet komen. "Je mag niet naar beneden kijken, dat ziet er vreemd uit. Ook is het niet de bedoeling dat je de trap af rent maar het mag ook weer niet te stijf zijn. Je moet je goed bedenken hoe het er op tv uit zal zien." Ook op handgebaren en houding moet worden gelet.

Dromen

Sinds vijf maanden geleden, het moment dat Mike zich inschreef, is hij volop bezig met het programma. Natuurlijk droomt hij van de winst en heeft hij een duidelijk beeld over welke programma's hij wil presenteren. De echte spel- en amusementsshows lijken hem het leukst "Ik wil graag de lichtere shows presenteren. Lekker toegankelijk, lekker losjes en voor alle leeftijden, net als André van Duin eigenlijk."

KSE

Hij presenteert dus geregeld spelletjesavonden, maar doet nog veel meer in zijn vrije tijd. Zo is hij ook verslaggever bij BredaNu. Zijn doordeweekse dagen brengt hij door op de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE). Sinds enkele maanden voert hij ondersteunende werkzaamheden uit op de school. Ondertussen is hij een bekend gezicht onder de leerlingen en docenten.

Screentest

In het programma Screentest gaat Robert ten Brink samen met Gordon op zoek naar een nieuwe presentator voor RTL. Robert zal iedere week, met twee gastjuryleden, rapportcijfers uitdelen. De presentatie van de show zelf is aan Gordon. Screentest is vanaf zondag 7 oktober wekelijks om 20.00 uur te zien op RTL4.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief