Afbeelding
Foto: Monique Jansen

Rector Peter van Heusden neemt afscheid van de KSE

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Peter van Heusden stopt als rector en voorzitter van het college van bestuur van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE).

Na een dienstverband van ruim 41 jaar neemt hij begin volgend jaar afscheid van de school, waar hij ooit als leerling begon. Dat was overigens in het eerste jaar dat de KSE bestond, in 1968. Vorig jaar vierde Van Heusden, die woonachtig is in Rijsbergen, samen met personeel en leerlingen het 50-jarig bestaan van de school.

Na de KSE volgde hij een opleiding tot docent. De eerste zeventien jaar gaf hij de vakken Aardrijkskunde en Geschiedenis. Toevallig kwam hij als leraar weer op de KSE terecht. Hij werd gevraagd om in te vallen voor een andere docent, maar ging uiteindelijk niet meer weg.  Op 1 november 2009, nu dus net iets meer dan tien jaar geleden, volgde hij op de KSE Adrie Rombouts na diens afscheid op als rector. 

Op donderdag 30 januari wordt met een feestelijke receptie op de school officieel afscheid genomen van Peter van Heusden.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief