Afbeelding
Foto: de Bode

Bebouwde kom van Etten-Leur krijgt toch glasvezel

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

ETTEN-LEUR – De bebouwde kom van Etten-Leur krijgt toch glasvezel. KPN heeft aangegeven een glasvezelnetwerk te willen uitrollen. Dat blijkt uit een gesprek tussen wethouder Frank Vrolijk en KPN.

Eerder haakte E-fiber af. Reden was dat niet genoeg mensen de overstap naar glasvezel wilde maken. In eerste instantie was het de bedoeling dat E-fiber de hele gemeente Etten-Leur van glasvezel zou voorzien. KPN geeft aan dat bewoners van het buitengebied eventueel gebruik kunnen maken van een alternatief.

Gebruik telefoonlijn

Zij kunnen kiezen voor een combinatie van de huidige telefoonlijn met een aanvulling via het mobiele netwerk of een volledige verbinding met het mobiele netwerk. Dit zou een redelijk alternatief voor glasvezel zijn.

KPN gaat voor het glasvezelnetwerk niet actief de boer op. In plaats daarvan krijgt iedereen die dit wenst een glasvezelaansluiting. De telecomreus start waarschijnlijk dit jaar nog met de aanleg. Wethouder Vrolijk bekijkt of andere partijen mogelijk glasvezel willen aanleggen in het buitengebied. Hierbij kijkt de wethouder vooral naar bedrijven die actief zijn in het buitengebied van buurgemeenten. Om dit mogelijk te maken, dient wel een voldoende aantal Etten-Leurenaren zich uiteindelijk op te geven.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief