Team 248 Go4Life over de Leurse eindstreep in 2019.
Team 248 Go4Life over de Leurse eindstreep in 2019.

Team Swietelsky Go4Life doneert € 15.000 aan Stichting Roparun

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - Half maart besloot Stichting Roparun om de 29ste Roparun, die gepland stond in het pinksterweekend, niet door te laten gaan vanwege de coronacrisis. Het Etten-Leurse team Swietelsky Go4Life moest toen noodgedwongen haar voorbereidingen voor dit sportieve evenement staken. 

De Roparun is de tegenprestatie voor alle donaties aan het team voor het goede doel, namelijk palliatieve zorg voor mensen met kanker en hospice Marianahof in het bijzonder. Ondanks het afgelasten van het evenement, kon team Swietelsky Go4Life net als elk jaar wél een donatie aan Stichting Roparun doen. En dus maakte het team in juni € 15.000 over naar de landelijke stichting. Op 1 juli maakte Stichting Roparun het totaalbedrag van alle teams bekend voor het jaar 2019-2020: € 2.031.058,77.

Honoreren

Kort na het afgelasten van de Roparun besloot team Swietelsky Go4Life wel gewoon een donatie te doen aan Stichting Roparun, omdat zij het belangrijk vond dat de landelijke organisatie aanvragen voor steun bij palliatieve zorg kon blijven honoreren. Die zorg stond niet stil door de coronacrisis. Het team had al verschillende donaties ontvangen: van de Hoevense Polderloop, de eigen Viaductentochten, de statiegeldactie bij de Albert Heijn in Hoeven, de collectebus bij Marathon Brabant en bij Life and Garden, de eigen Sint & Piet Fancy Fair, de verkoop van de fiets van de nooit te vergeten Paul Bossche, de verkoop van carnavalskleding op de Leutmarkt en de jubileumdonatie van Hans Ooninckx.

Balans

De sponsoren van het team, waaronder hoofdsponsor Swietelsky, lieten bovendien weten hun sponsorbedrag gewoon te laten staan en het team volgend jaar ook weer te steunen. Na het opmaken van de balans bleek dat het team € 15.000 naar de landelijke stichting kon overmaken. Dat deden veel meer teams, waardoor Stichting Roparun het mooie totaalbedrag van € 2.031.058,77 bekend kon maken. Ondanks dat veel evenementen niet door konden gaan en de tegenprestatie uitbleef, is dat een enorm goed resultaat.

Koppelbedden

Roparunteam Swietelsky Go4Life zet zich met hart en ziel in voor palliatieve zorg voor mensen met kanker, in het bijzonder de goede zorgen in Marianahof Etten-Leur. Met succes, want op vrijdag 5 juni overhandigde de voorzitter van het Roparunteam namens de landelijke stichting zes koppelbedden aan Avoord. Naast het Marianahof krijgen ook de andere locaties van Avoord een koppelbed. Dit is een logeerbed wat in een handomdraai van een eenpersoons hoog-laag zorgbed een volwaardig tweepersoonsbed maakt. Op deze manier is het mogelijk om, ook wanneer een naaste in een zorgomgeving moet verblijven, nog fysiek dichtbij diegene te zijn. Avoord zet de koppelbedden in deze coronacrisis zorgvuldig in.

Aandacht

Team Swietelsky Go4Life richt vanaf nu haar aandacht op het nieuwe Roparunjaar 2020-2021. Geïnteresseerden kunnen doneren aan het team via de bankrekening vermeld op de website www.team248go4life.nl. Ook via de aankomende alternatieve Hoevense Polderloop op de derde dinsdag van augustus en de mini-Roparun op 12 september wordt geld ingezameld voor palliatieve zorg.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief