De uitreiking van de vrijwilligerspas aan chauffeur Jaap Visser en deelnemerspas aan Peter Berting.
De uitreiking van de vrijwilligerspas aan chauffeur Jaap Visser en deelnemerspas aan Peter Berting. Foto: Len Poppelaars

Eerste autorit officieel startsein voor AutoMaatje

Door: Peter Houtepen Algemeen

ETTEN-LEUR - De eerste autorit met als eindbestemming wijkgebouw De Linde was woensdag het officiële startsein van AutoMaatje Etten-Leur. Het doel van AutoMaatje is minder mobiele inwoners met inzet van vrijwillige chauffeurs (eigen auto) op de gewenste plaats van bestemming brengen.

Minder mobiel en toch naar een activiteit in het wijkgebouw, de kapper of bijvoorbeeld op de koffie bij een vriendin? Even naar buiten op een afgesproken tijdstip en zonder onzekere wachttijden? Het kan vanaf heden dankzij AutoMaatje. Gevraagde onkostenvergoeding te betalen aan de chauffeur: 30 cent per kilometer.

Gebundeld

Etten-Leur is de 73-ste plaats in Nederland waar de krachten zijn gebundeld voor het opzetten van een lokaal initiatief van AutoMaatje. De ANWB is, vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid, de grondlegger binnen Nederland. "Voor degene waarbij de eenzaamheid op de loer ligt, een mooi initiatief om weer lekker naar buiten te gaan", zegt projectcoördinator Els de Lange-van Haperen met aanstekelijk enthousiasme.

Metafoor

'De poort naar de wereld'. Met deze metafoor onderstreepte wethouder Frank Vrolijk het doel met lovende woorden naar de initiatiefnemers van Seniorenraad, Samenwerkingsplatform Etten-Leur, de gemeente en de ANWB.

BIJDRAGE LEN POPPELAARSBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief