Afbeelding

Etten-Leur verwelkomt Sjors Sportief en Sjors Creatief

Door: Sandra Broosus Algemeen

ETTEN-LEUR - Vanaf 20 januari 2021 zullen de naschoolse activiteiten van brede scholen aangeboden worden via een nieuw online platform: Sjors Sportief en Sjors Creatief.

Gemeente Etten-Leur slaat de handen inéén met Sjors Sportief en Sjors Creatief. Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn ook de boegbeelden van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat vanaf 20 januari van start gaat. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om op een laagdrempelige en vaak gratis manier kennis te maken met het aanbod van onder andere de sportverenigingen, cultuuraanbieders en wijkverenigingen in Etten-Leur.

Dankzij Sjors Sportief kunnen basisschoolleerlingen in Etten-Leur vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Ook kunnen ze hun creatieve talenten leren kennen met Sjors Creatief. Aan zijn hand kunnen kinderen zich inschrijven voor onder andere koken, muziek maken en meer.

Kennismaken met sport en cultuur

Sjors Sportief en Sjors Creatief zijn een initiatief van de gemeente Etten-Leur in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuur- en andere activiteitenaanbieders, vertelt Kees van Aert, wethouder Sport bij de gemeente Etten-Leur. “Als gemeente vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen kennis kunnen maken met sport, cultuur en educatie. We hadden al jaren een mooi aanbod via de gezamenlijke website van de Brede Scholen. Maar Sjors maakt het nu voor kinderen, ouders en aanbieders nog leuker en gemakkelijker om het veelzijdige aanbod aan sport, cultuur en educatieve activiteiten in onze gemeente te ontdekken. Zónder dat ze daarbij meteen ergens lid hoeven te worden.”

De Sjors-formule

In ruim 120 gemeentes in Nederland heeft de Sjors-formule zich al bewezen. Een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem zorgt ervoor dat kinderen zich heel eenvoudig – en vaak gratis – kunnen inschrijven voor een sport, educatieve of culturele activiteit. Tegelijkertijd biedt het de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe, jonge leden aan zich te binden.

Proeflessen en activiteiten aanmelden

Het aanbod wordt eind januari gepresenteerd in het Sjorsboekje, dat leerlingen van groep 1 tot en met 8 van alle basisscholen in Etten-Leur ontvangen. “Om de kinderen een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, roepen we alle sportverenigingen en cultuur aanbieders op om zich bij dit mooie project aan te sluiten”, aldus Van Aert. “Op de website www.sjorsetten-leur.nl kunnen aanbieders hun proeflessen en activiteiten heel eenvoudig aanmelden. Hopelijk doen ze dat de komende weken massaal, zodat we dit project met elkaar tot een groot succes kunnen maken.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief