De band Tot Dan komt voort uit theatergroep De Josjes.
De band Tot Dan komt voort uit theatergroep De Josjes. Foto: Tot Dan

Tot Dan speelt op End Zomer Party in Etten-Leur

Door: Frans van der Bom Algemeen

ETTEN-LEUR - De End Zomer Party 2021 wordt komende zondag afgesloten met vanaf 18.00 uur een optreden door de snel furore makende, acht man en één vrouw tellende band Tot Dan.

Zes jaar geleden ontstaan vanuit theatergroep De Josjes, wisten Peter van Dorst (zang) en Ronald van Wensen (bas) in korte tijd nog vier muzikanten om zich heen te verzamelen, te weten: Christian de Zwart (zang), Kees van Loon (drums), Connie Konings (toetsen) en Wim Suykerbuik (gitaar, voorheen De Swingers). 

Hun eerste optreden was nog kleinschalig bij Mike Stapel met slechts vijftien nummers op het repertoire. Het aanwezige publiek was verrast door het frisse geluid van een herkenbaar genre, met nummers van onder anderen Roxy Music, The Scene en De Dijk. Na ongeveer twee jaar werd opgetreden op een personeelsfeest van de Gemeente Etten-leur. Op dat feest werd Tot Dan spontaan versterkt met een drietal blazers: Paul Kuijpers (trombone), Jaap van Leest (trompet) en Paul Roks (saxofoon). Het samen plezier in de muziek maken en de vriendschap die hen al ruim jaar verbindt is de brandstof waarop deze band draait. Hoogtepunten in de tijd dat Tot Dan inmiddels bestaat, waren ongetwijfeld tweemaal de afsluitende act die ze mochten zijn op het ‘Vrienden van Popelucht’-festival in De Nobelaer. Ongetwijfeld wordt het optreden op de End Zomer Party een nieuw hoogtepunt. 

De mannen en vrouw van Tot Dan hebben er in ieder geval veel zin in en met de meters zie ze op het podium maken, de dynamiek, spontaniteit en humor in hun optredens gaat dat ongetwijfeld goed komen. Het repertoire van de band bestaat uit nummers van onder anderen De Dijk, The Scene, De Kreuners en Boudewijn de Groot.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief