Afbeelding
Foto: Shutterstock

Mobiliteitsteam West-Brabant Werkt Door komt naar Etten-Leur

Door: Marloes Smits Algemeen

ETTEN-LEUR - Mobiliteitsteam West-Brabant Werkt Door komt op 12 oktober naar Etten-Leur. Van 10:00 uur tot 14:00 uur kun je in het winkelcentrum terecht om al je vragen te stellen over alles dat te maken heeft met werk. 

De coronacrisis heeft een flinke impact op de arbeidsmarkt. In de ene branche is het lastig om werk te vinden, terwijl ze in de andere staan te springen om extra mensen. Er zijn 35 regionale mobiliteitsteams in Nederland bedoeld als aanvullende crisisdienstverlening in arbeidsmarktregio’s. 

Bij de mobiliteitsbus West-Brabant Werkt Door kunnen werknemers, starters en zzp’ers terecht voor hulp bij het vinden van een nieuwe baan of advies over (om)scholing. Ook kunnen werkgevers op 12 oktober langskomen als ze te veel of te weinig personeel hebben of vragen hebben over scholing of steunmaatregelen. 

Adviseurs helpen je in het winkelcentrum met het zoeken naar passend werk. Het belangrijkste doel van de dienstverlening is dat mensen niet van het kastje naar de muur worden gestuurd. Ze hebben één loket en je krijgt snel antwoord op je vraag. “Door hulp van West-Brabant Werkt Door had ik binnen twee weken een nieuwe baan. Hier zit ik helemaal op mijn plek,” vertelt Wilma Taa-Rooijackers. 

Iedereen kan terecht

Ook als je werk hebt, kun je bij de bus terecht. Het is namelijk belangrijk dat jezelf blijft ontwikkelen. Wat de reden ook is: adviseurs van West-Brabant Werkt Door denken mee over om- en bijscholing en persoonlijke ontwikkeling. 

In West-Brabant Werkt Door werken de dienstverleners op de arbeidsmarkt intensief samen: VNO NCW Brabant Zeeland, CNV, FNV, Leerwerkloket West-Brabant, Avans Hogeschool, Curio, SBB, REWIN West-Brabant, WSP West-Brabant en UWV. 

Ze willen er voor alle inwoners zijn die hulp nodig hebben. Heb je een vraag over werk? Kom dan langs de mobiliteitsdienst van West-Brabant Werkt Door op 12 oktober in het winkelcentrum van Etten-Leur. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief