Lions Club overhandigt een cheque aan circusdirecteur Kevin van Geet
Lions Club overhandigt een cheque aan circusdirecteur Kevin van Geet Foto: Marloes Smits

Kerst circus komt weer naar Etten-Leur: nu al drie keer zoveel kaarten verkocht als vorige editie

Door: Marloes Smits Algemeen

ETTEN-LEUR - Na twee jaar strijkt het kerst circus binnenkort weer neer in Etten-Leur. Momenteel zijn er al zoveel kaarten verkocht dat er wordt gedacht dat een verlenging. Circusdirecteur Kevin van Geet hoopt dat er naast de QR-code geen extra maatregelen zullen komen en ze iedereen kunnen verwelkomen in het circus. “We hopen dat de QR-code ervoor zorgt dat we er geen anderhalve meter afstand komt.” 

Vanochtend gaf circusdirecteur Kevin van Geet een persconferentie in het Trivium. Hierin vertelde hij hoe de zaken er voor staan en wat men kan verwachten tijdens het circus. 

Nieuwe artiesten

Zoals altijd heeft het kerst circus ook dit jaar weer een bomvol programma met allerlei verschillende acts uit diverse landen. Maar ook talent uit ons eigen land: Nigel Voets bijvoorbeeld. Hij mocht alvast een voorproefje geven van zijn jongleer act en liet daarmee zien dat je het kerst circus dit jaar wederom echt niet mag missen! 

Daarnaast zijn er nog meer nieuwe artiesten: Sarah en Francesco uit Frankrijk. Sarah danst theatraal met een hoelahoep, terwijl Francesco op een eenwieler jongleert. Ook komen er weer oude bekenden aan bod. Bijvoorbeeld Brad Garcia uit Spanje, die drie jaar geleden meedeed en nu weer het publiek zal betoveren met zijn trampoline act en de Rivelinos Clowns die onder andere een muzikaal intermezzo geven. Er komen in totaal 12 acts en een groot live circus-orkest. 

Fédération Mondiale du Cirque

Arie Oudenes is officieel adviseur bij Fédération Mondiale du Cirque en te gast bij de persconferentie. Fédération Mondiale du Cirque is de wereldwijde organisatie voor het promoten en behouden van circussen. Hij vertelt hoe het circus in 2014 erkend werd in Nederland als cultureel erfgoed. “Op dit moment zijn we bezig met de laatste stappen om het internationaal erfgoed te maken.” Volgens hem is dat ook zeer belangrijk voor circussen. “Het levert meer zelfwaardering op, door deze erkenning snappen ze dat ze een belangrijk deel van de cultuur van de wereld zijn.” 

Samen. Juist nu.

Het circus heeft dit jaar een nieuw project tot leven geroepen: Samen. Juist nu. Hiermee willen ze mensen gratis kaarten geven voor het circus, mede dankzij sponsoren zoals de Lions Club en Vakgarage Etten-Leur die voorstellingen kopen en daarvan vervolgens gratis kaarten weggeven voor mensen die anders niet zouden kunnen gaan. “We zijn echt blij dat we zo iets voor de mensen kunnen betekenen. Per gesponsorde voorstelling kunnen we weer 800 mensen gratis blij maken. Dat is mooi, natuurlijk,” glundert Kevin. 

Kaartverkoop

Dat mensen het circus hebben gemist, is duidelijk. Kevin vertelt dat de kaartverkoop hard gaat, maar er is ook goed nieuws. “We zijn in gesprek met de gemeente over verlenging van de voorstellingen, want de kaartverkoop gaat nu drie keer zo hard als normaal. Mensen hebben ons echt gemist.” 

Kaarten zijn online hier te koop of via de Jamin in Etten-Leur (Alleen contant betalen mogelijk) en de Intratuin in Breda. De voorstellingen lopen van 23 december tot en met 2 januari, eventuele verlenging dus niet uitgesloten. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief