De helft van de woningen wordt toch op basis van inschrijfduur vergeven.
De helft van de woningen wordt toch op basis van inschrijfduur vergeven. Foto: FOTO KRIJN TEN HOVE

Alwel past verdeelsysteem startersappartementen aan: Toch geen massale verloting

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - Woningcorporatie Alwel heeft de verdeling van het nieuwe appartementencomplex Rock aangepast. In eerste instantie zouden alle 75 studio’s en appartementen voor jonge starters worden verloot. Na kritiek is besloten dat de helft van de woningen toch op basis van inschrijfduur wordt vergeven. 

Zo was woningzoekende Jan (22) uit Etten-Leur erg teleurgesteld toen bleek dat alle appartementen zouden worden verloot: “Ik sta nu vier jaar ingeschreven bij woningverdeelsite Klikvoorwonen en dan zou ik net zoveel kans maken maken als mensen die net een week staan ingeschreven. Dat voelde onrechtvaardig. Bovendien zal er waarschijnlijk veel vraag zijn naar de appartementen.”

Vestigingskeuze

Appartementencomplex Rock komt pal naast het station. De woningen gaan uitsluitend naar jongeren in de leeftijd van 18 tot 27 jaar. Zij krijgen een tijdelijk jongerencontract en mogen maximaal vijf jaar in het appartement blijven wonen. Ze behouden hun inschrijfduur bij Klikvoorwonen, zodat zij daarna door kunnen stromen naar een andere woning. Binnen Etten-Leur was ook kritiek, dat jongeren uit Etten-Leur geen voorrang kunnen op een appartement in Rock. Dit besluit verandert Alwel niet. 

“Dit heeft te maken met vrije vestigingskeuze. We willen geen jongeren buitensluiten. Tijdens het hele ontwikkel- en bouwtraject is naar jongeren in het algemeen gecommuniceerd; hierbij is geen onderscheid gemaakt tussen bewoners van Etten-Leur of daarbuiten”, geeft vestigingsmanager Corrina Pistorius van Alwel aan. In de week van 3 tot 9 januari worden de appartementen aangeboden op Klikvoorwonen.nl. De oplevering is waarschijnlijk kort daarna.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief