Gerrie en Niels hebben het naar hun zin als autotechnici bij ASK.
Gerrie en Niels hebben het naar hun zin als autotechnici bij ASK. Foto: FOTO CORINE ROKS
Op de werkvloer

Gerrie en Niels werken bij ASK Oud Gastel: ‘Steeds meer voertuigen zijn uitgerust met slimme data’

Door: Corine Roks Algemeen

Gerrie Aerts en Niels Nuijten werken beiden bij ASK Oud Gastel (Auto Service Korenweide) op het gelijknamige industrieterrein in Oud Gastel. Al meer dan vijftien jaar zijn zij trouw aan dit bedrijf dat eveneens onderdak biedt aan Jean Pierre de Banden Expert en aangesloten is bij de formule van Trekhaakcentrum.nl. Zij leggen graag uit waarom ze het aan de Standerdmolen zo naar hun zin hebben. Vooral het hebben van uitdagingen scoren hoog.

“Met een maand verschil werden we in 2006 aangenomen. Dit naar aanleiding van een vacature in de plaatselijke krant,” verklaren de heren. Gerrie en Niels, beiden in het bezit van het diploma autotechnicus, waren de eerste automonteurs binnen het Gastelse bedrijf. “Wij krijgen van onze werkgever, Jean Pierre Oomen, alle ruimte om ons te verdiepen in de autotechniek. Deze branche staat nooit stil, is constant in ontwikkeling, en dat biedt uitdagingen. Nog steeds volgen wij met regelmaat de beste opleidingen en trainingen.” Niels vult aan: “Onze werkgever heeft kwaliteit hoog staan en investeert in zijn mensen. Zo hebben wij opleidingen en trainingen gevolgd bij GMTO. Dit hoog aangeschreven instituut is gespecialiseerd in motortechnische opleidingen waaronder diagnosetechniek, banden- en ondersteltechniek en hybride/ elektrische voertuigen. Daarnaast hebben we onze kennis verdiept door middel van losse cursussen en trainingen.” In een map zijn alle diploma’s en certificaten van deze technici gebundeld. Deze bevindt zich in de showroom waar jong gebruikte occasions en lease auto’s te koop worden aangeboden. Niet alleen wordt geïnvesteerd in opleidingen, eveneens in geavanceerde machines. Tijdens een rondleiding door de werkplaats geeft Gerrie uitleg: “Zoals deze balanceermachine en de machine voor schadeloze bandenmontage die tot 36 inch aankan. Naast personenauto’s onderhouden wij kleine bedrijfswagens en hebben we alle knowhow in huis op gebied van de campertechniek. Wij beschikken wij over extra lange rijbanen en een hefbrug met hefcapaciteit tot 6.000 kg.” 

Niels: “En dit hier is ons datacentrum. Steeds meer voertuigen zijn uitgerust met slimme data als ADAS systemen, een hulpmiddel om bestuurders veiliger te laten rijden. Denk bijvoorbeeld aan camerahulp met het radarsysteem. Regelmatig moeten we software kalibreren voor bijvoorbeeld collega-autobedrijven of grote autoschadebedrijven uit de regio. Originele software instaleren of updaten komt vaak voor. Belangrijk is dat het computerprogramma aansluit bij het systeem van het voertuig.” Tevens tipt hij: “Voor het afstellen van koplampen, Led of laserkoplamp, beschikken we over de nieuwste technieken.”

Elektrisch

Elektrisch rijden vergt specialisme. Gerrie hierover: “Deze techniek ontwikkelt zich voortdurend. Op een accu staat een enorme spanning. Door kennis en ervaring weten wij hier veilig mee om te gaan,” waarbij hij aanvult: “Ons bedrijf werkt nauw samen met dealers en schadeherstelbedrijven uit de regio.” ASK is een erkend specialist voor hybride en elektrisch voertuigen waarvan het NEN-certificaat getuigt. 

Een praktijkvoorbeeld waarbij kennis het verschil maakt: “Een storing waar zelfs de dealer geen raad mee wist. Wat bleek? Er was een onderdeel vervangen vanwege een schade. Dit onderdeel bleek niet goed te functioneren in combinatie met de software. Of die keer toen een koppeling niet goed werkte omdat stukjes uit een origineel onderdeel plastic bevatten en kapot bleken te zijn. De eigenaar van dit voertuig complimenteerde ons met de woorden: ‘Hij heeft nooit zo goed gelopen’. Deze ontdekking is de kroon op ons werk. Daarbij staan persoonlijke aandacht en service bij ASK voorop.”

Ambitie

“Ons team bestaat uit vijf medewerkers van wie er twee de showroom/shop vertegenwoordigen, en een jongeman die de wasstraat onder zijn hoede heeft. Wij zijn heel goed op elkaar ingespeeld en gezien het groeiende aanbod qua onderhoud, keuringen en reparaties zoeken wij versterking,” aldus de vaklieden die de ambitie delen om de zaak over enkele jaren over te nemen.

Paspoort:

Naam:
Niels Nuijten (32)
Opleidingen:
mbo-autotechnicus, diverse opleidingen en trainingen GMTO
Hobby’s:
wielrennen en mountainbiken

Naam:
Gerrie Aarts (39)
Opleidingen:
mbo-autotechnicus, diverse opleidingen en trainingen GMTO
Hobby’s:
kickboksen en fitness



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief