Afbeelding
Foto: Paul van Dongen

Voetbaltalent Ilza: ‘Ik vind het belangrijk dat meisjes in de voetbalwereld gelijke kansen krijgen’

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

Ilza van der List is 9 jaar oud en woont in Etten-Leur. Ze voetbalt bij RBC Roosendaal in de JO10, als enige meisje in een jongensteam. Daarnaast maakt ze deel uit van het Ajax talententeam MO10 én is genomineerd als talent voor het Sportgala. “Dat ik een uitnodiging heb ontvangen voor het Sportgala kwam als een grote verrassing. Er is zoveel sporttalent in Etten-Leur en dat ze juist voor mij hebben gekozen vind ik een grote eer.”

Bij RBC traint ze 3x per week. Op maandag krijgt ze loop coördinatie training van Medifit en techniek training van voetbalschool TIC. Op woensdag en vrijdag krijgt ze training van haar eigen trainer Robin.
Als ze op woensdag training bij Ajax heeft, mag ze die bij RBC overslaan en vertrekken ze al op tijd richting Amsterdam. Hier traint ze dan op de Toekomst (het jeugdcomplex van Ajax) of op het Arena-veld naast het stadion.
“Trainen bij Ajax vind ik erg leuk omdat ik dan onder begeleiding van de staf en speelsters van de Ajax Vrouwen 1 train en ik hier veel nieuwe dingen leer. Samen met meiden die dezelfde passie en droom hebben: ooit in Ajax vrouwen 1 en het Nederlands Elftal te spelen.” Op zaterdag speelt ze met de jongens van RBC en op zondag in Utrecht bij de Sneijder Academy. “Het belangrijkste in mijn sport is plezier maken! Daarnaast vind ik het belangrijk dat meisjes in de voetbalwereld gelijke kansen krijgen, daarom vind het ik supertof dat ik nu ook bij een betaald voetbalclub kan spelen dit was een aantal jaar geleden alleen voor jongens mogelijk”.

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief