Stefan Geboers
Stefan Geboers Foto: Krijn ten Hove

Mauw-jurylid Stefan: ‘Het schijnt weer een hoog niveau te zijn’

Door: Krijn ten Hove Algemeen

Een van de belangrijkste taken bij de mauwavonden ligt, naast de mauwers die de zaal moeten vermaken, bij de jury. Het is immers aan hun om op basis van kwaliteit en interactie met de zaal de beste mauwer over 2 avonden te benoemen.

“Wat iemand een goede mauwer maakt? Een goede mauwer is iemand die niet alleen goede grappen maakt maar ook rolvast is in zijn type, zijn ‘gemauw’ ook aansluit bij het typetje wat hij uitbeeldt en daarnaast de juiste interactie heeft met de zaal.” Dat zegt jurylid Stefan Geboers.

Omdat het over twee avonden gaat is het voor deelnemers mogelijk om zich twee keer te presenteren, want het ene publiek is niet het andere publiek. “Soms zie je dat een mauwer de eerste avond merkt dat een grap niet goed valt en dan zijn act iets aanpast zodat zijn optreden de tweede avond net iets anders is.”

Wat absoluut not done is zijn beledigingen. “Daar zijn we inderdaad scherp op en accepteren we niet. Het mag scherp zijn wat men doet maar beledigingen is echt niet okay.”

Stefan kijkt uit naar de komende avonden. “Het schijnt weer een hoog niveau te zijn heb ik begrepen met ook wat nieuwe gezichten. Maar bovenal is het na 2 jaar gewoon weer leuk om te zien wat de deelnemers er van gaan maken.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief