Afbeelding
Foto: Peter van Trijen / Gemeente Etten-Leur

Deze zes inwoners kregen een Koninklijke onderscheiding in Etten-Leur

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - In de Etten-Leur is vanmorgen wederom een lintjesregen neergedaald. Zes mensen kregen vanmorgen een onderscheiding voor hun inzet en vrijwilligerswerk opgespeld. Drie mensen werden Ridder in de Orde van Oranje Nassau en drie werden Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Mark Verheijen reikte de onderscheidingen uit.

 

Henk Boot, Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Als kleine jongen ging Boot al langs de deuren voor het Oranje Comité, de Hartstichting en de kerk. Daarna was hij ook actief voor de KPJ, rijvereniging Concordia Florabit en richtte hij in 1972 buurtschap Den Hill op. Bij Den Hil is Boot nog steeds erg betrokken. Sinds 1998 is hij aangesloten bij het Bijengilde Etten-Leur en omstreken, de verenging zet zich in voor het behoud en belang van de bij.


Bijschrift - Foto: Henk Boot

Ineke Klaassen, Lid in de Orde van Oranje Nassau
Er is een onuitputtelijke lijst verenigingen, stichtingen en instanties te noemen waar Klaassen zich voor heeft ingezet. Tijdens haar werkzame leven in het onderwijs heeft ze het kind altijd centraal gezet. In 1986 richtte ze het Jongerenkoor op dat altijd zong in de Petrus parochie. Maar ook jongerenkoor ‘Van Alles Wat’ is ze oprichtster. Daarnaast was Ineke betrokken bij Stichting Inzameling Litouwen, gastvrouw en medeontwikkelaar Sociaal Taal én sinds 2015 betrokken bij de Voedselbank.


Ineke Klaassen- Foto: Frans van der Bom

Ingrid Hoosemans, Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Als verloskundige moet zij veel inwoners van Etten-Leur op de wereld geholpen hebben. De afgelopen jaren heeft ze bijgedragen aan een goede en stabiele verloskundigenpraktijk waar vrouwen 24 uur per dag terecht kunnen. Sinds 2019 Zet ze zich vrijwillig in voor Centering Pregnancy. Daarnaast was Hoosemans actief voor de ouderraad op de basisschool waar haar kinderen op zaten en werkt ze nu al een aantal jaar als vrijwilliger in het Hospice.


Ingrid Hoosemans - Foto: Frans van der bom

Ton Vermeulen, Lid in de Orde van Oranje Nassau
Vermeulen was ruim 46 jaar geliefd huisarts, maar ook nu is hij na zijn pensionering nog actief als invalarts bij de huisartsenpost Etten-Leur. Sinds 1972 is Vermeulen bindende kracht binnen De Sociëteit Oudenbosch, sinds 1985 is hij lid van Rotaryclub Zevenbergen. Ook is Vermeulen actief bij Kookclub de Luer, Stichting Leergeld N-W Brabant, en Stichting Vrienden van Hospice Marianahof.


Ton Vermeulen - Foto: Frans van der Bom

Hans Verschuren, Lid in de Orde van Oranje Nassau
Als acoliet en misdienaar bij de St. Lambertusparochie moet Verschuren een bekend gezicht zijn. Maar hij was ook actief voor De Zonnebloem, Ski Club Liesbosch, atletiekvereniging Achilles en chauffeur van de buurtbus. Bij de marathon in Etten-Leur was Verschuren lang inzetbaar voor hand en spandiensten. Ook nu is hij nog actief als organisator van de workshop ‘Handen uit de mouwen’, een creatieve groep voor mensen met een spierziekte. Verschuren startte in 2018 ook met de werkgroep Knarrenhof Etten-Leur.


Hans Verschuren - Foto: Frans van der Bom

Herbert Verseveldt, Ridder in de Orde van Oranje Nassau
Verseveldt zet zich al jarenlang in voor goede oogzorg wereldwijd. Met de coördinatie van de oud & vreemd geldactie zamelt hij geld in voor Fight for Sight, die daarmee staar operaties in de derde wereld financieren. Hij ook heeft ook fysiek meegewerkt aan het Surgical Eye Camp in Nepal. Als oprichter van de Lionsclub Etten-Leur is hij initiatiefnemer van veel activiteiten, waaronder Music for Kids waarbij kinderen kennis maken met klassieke muziek. Voor protestantse gemeente De Baai verzorgt Verseveldt al 50 jaar het rooster van de zondagsdienst.

Wil jij ook iemand voordragen voor een lintje? Lees hier hoe dat moet.


Herbert Verseveldt - Foto: Frans van der BomBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief