De lunchroom van De Kapel in het Park opent op 3 juni
De lunchroom van De Kapel in het Park opent op 3 juni Foto: Mary van Duuren

Zaterdag feestelijke opening van lunchroom De Kapel in het Oderkerkpark

Door: Mary van Duuren Algemeen

In januari 2023 openden Sylvester en Barbara van Dijk de deuren van de kapel in het Oderkerkpark van Etten-Leur. Na een verbouwing waarbij originele ornamenten door de uitbaters zelf werden blootgelegd en geaccentueerd, konden de eerste evenementen worden georganiseerd. Nu is het tijd voor de opening op 3 juni a.s. van de lunchroom met het buitenterras. 

Met de aankoop van de kapel werd in 2021 de droom van het echtpaar van Dijk werkelijkheid. Het was een groot lichtpunt in een van de donkerste tijden van hun gezinsleven. Na het verlies van hun vijftienjarige zoon worstelden zij zich door het verdriet én de verbouwing heen. 

 “Sylvester gaat geen enkele uitdaging uit de weg”, vertelt Barbara trots over haar man. “Voordat ik een probleem aangeef, komt hij al met een oplossing.” Deze positieve instelling van het stel zorgde dat de oude kapel weer een juweel werd. Inmiddels hebben ze vanaf januari al verschillende events georganiseerd en staat er nog veel op de planning, zoals het evenement Kapelpop.  

De kapel was vroeger een onderdeel van een ziekenhuis, een gasthuis. Daarna is het door de gemeente voor verschillende doeleinden gebruikt, zoals een balletschool. “We wilden de kapel zo goed mogelijk in de oude staat terugbrengen en dat is gelukt”, zegt Sylvester. “We hebben veel originele materialen hergebruikt, zoals de balken die voor de bar zijn gemonteerd.”

Barbara wijst naar de hoge bogen. “Met een styliste hebben we de kleuren uitgekozen en alles in de juiste stijl geverfd, zodat die originele schilderingen goed tot hun recht kwamen.” Het meubilair dat onder andere bestaat uit kerkbanken maakt de sfeer compleet. “En we hebben een heerlijke lunchkaart.”

De nieuwe lunchroom was gepland in het voorjaar. “De opening hebben we steeds uitgesteld. Binnen was het nagenoeg klaar, maar we konden niet verder met het bouwen van het terras buiten”, legt Sylvester uit. “En dat moest samen helemaal klaar zijn. We willen het park weer op de kaart van Etten-Leur zetten.”

Op zaterdag 3 juni opent De Kapel in het Park als lunchroom mét buitenterras. Speciaal daarvoor komt straat- en animatieorkest Kliemaks optreden. “We kunnen het maar één keer goed doen, dus we hebben het beste tijdstip afgewacht”, zegt de uitbater tot slot. “En nu is het moment daar.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief