Afbeelding
Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Sem van der Heijden dendert naar knappe podiumplaats in GK4 Kart Series

Door: Anja Dockx Algemeen

ETTEN-LEUR - Het hele weekeinde al snel was het eigenlijk niet meer dan logisch dat karter Sem van der Heijden zaterdag een mooi resultaat pakte op het circuit van Genk. Tijdens de tweede ronde van de GK4 Kart Series snelde de veertienjarige coureur uit Etten-Leur naar de derde plaats in de Junioren-klasse. 

“We hadden een goede vaart erin dit weekend. In race één was ik derde geworden, in race twee eerste en in de finale ben ik derde geworden”, somde Sem zijn klinkende resultaten op. “In de kwalificatie had ik P2 op vier duizendsten van een seconde van de nummer één. Dat was even balen, maar het hoort erbij.” 

Dat hij op de fameuze Belgische piste zo goed voor de dag kwam, had hem niet verbaasd. “We wisten al wel dat we snel gingen zijn. Een paar weken geleden hadden we hier al een keer getraind en toen ging het ook erg goed. Je weet dan alleen niet waar je staat, omdat je geen andere rijders hebt uit het kampioenschap om jezelf mee te vergelijken.” Hij vervolgde: “We hebben dit weekend alleen op vrijdag getraind, de meesten begonnen al op donderdag, en we hadden de set-up meteen goed. We moesten alleen een beetje finetunen. Daarna ging het echt hard.” 

Wel had het talent van topteam WJS Racing er hard voor moeten trappen in zijn kart. “Het was een moeilijk veld. De nummer één tot en met vier zaten dicht bij elkaar. Dat was wel spannend. Gelukkig heb ik al een jaar race-ervaring in deze klasse. Dat helpt bij het racen, bij het verdedigen en aanvallen. En ik weet dat ik goed moet nadenken over wanneer ik ga aanvallen.” 

Voor Sem was zijn podiumplaats in Genk genoegdoening voor het verloop van de eerste ronde van de GK4 Kart Series in Mariembourg. “Daar was ik vierde. Ik lag in de finale eerste, maar door een gelevlagsituatie werd ik ingehaald onder geel en diegene werd daarvoor niet bestraft. In de laatste ronde haalde ik de nummer drie in en in de laatste ronde ging de nummer vier over me heen en werd ik vierde.” 

De resultaten van de eerste twee ronden van de GK4 Kart Series leverden hem in ieder geval veel punten op. “Ja, want ik sta nu eerste in het kampioenschap en in het NK IAME sta ik tweede”, zei Sem. “Het gaat echt lekker.” Daarnaast rijdt Sem dit seizoen ook het IAME Benelux-kampioenschap en het clubkampioenschap van het circuit van Strijen. 

“Ik hoop ook het WK te kunnen rijden. Daarvoor moet ik in de top drie van het NK rijden. Zoals het nu gaat, moet dat kunnen!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief