Afbeelding
Foto: DMG

Wielerronde haalt met Puck Pieterse groot talent naar Etten-Leur

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ETTEN-LEUR - Vorige week won ze het NK Mountainbiken in Oldebroek en de Volkskrant noemt haar ‘net zo’n multitalent als Mathieu van der Poel’: het gaat hier om Puck Pieterse. Op 20 augustus verschijnt ze ook aan de start bij de Profwielerronde Etten-Leur. 

Pieterse werd geboren te Amersfoort op 13 mei 2002, die heeft heel wat in haar mars. Zowel in het veld, op de mountainbike en op de weg zit zij altijd in de voorste gelederen. Puck werd in 2019 Nederlands en Europees kampioen veldrijden bij de junioren en in 2020 Europees kampioen veldrijden U23 categorie. In 2022 werd ze zelfs Nederlands, Europees én wereldkampioen bij de beloftes.


Op de mountainbike versloeg ze tijdens haar eerste wedstrijd onlangs wereldkampioene Pauline Ferrand-Prevod. Dan kun je een potje fietsen! Op de weg gaat het ook bijna als vanzelf en ze wil als voorbereiding op het veldrit seizoen graag in Etten-Leur nog wat wedstrijd hardheid opdoen. Puck zal verder nergens dan alleen in Etten-Leur haar opwachting maken. Etten-Leur, zo vertelt Puck, wordt het wereldkampioenschap der criteriums genoemd en daar wil ze graag bij zijn.

De organisatie maakte eerder al bekend dat bij de dames Annemiek van Vleuten ook aan de start verschijnt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief