Afbeelding
Foto: Femke Konings
FOTOALBUM

De zon kwam door en Leur kleurde wederom oranje

Door: Mary van Duuren Algemeen

ETTEN-LEUR - Bezoekers genoten zaterdag van de gezelligheid en leuke activiteiten tijdens Leur Kleurt Oranje. De Koningsdag festiviteiten in het Schoenmakerspark leken ‘s ochtends nog in het water te vallen na fikse buien. Maar wat blijkt: na regen komt zonneschijn.

Er werd aanvankelijk nog in de grote partytent geschuild voor de regen. Maar zodra de zon doorbrak stroomde meerdere gezinnen het speelplein op in noordelijk Etten-Leur. De tafels en stoelen worden werden drooggemaakt en de luchtkussens, die vanwege de korte fikse bui even leeg waren gemaakt, weer opgeblazen.

Burgemeester Marina Starmans arriveerde even na 14:00 uur om ‘Leur Kleurt Oranje’ officieel te openen met een welkomstwoord, na een muzikaal voorafje door De Turfblaozers. Vervolgens werden de oranjebittertjes uitgedeeld en hief iedereen het glaasje op de 57e verjaardag van onze koning Willem Alexander.

Oudhollandse spelletjes

In de wijk Schoenmakershoek was het Cruijff voetbalveld feestelijk ingericht speciaal voor de jeugd, met verschillende oudhollandse spelletjes. Na het kopen van een strippenkaart konden de kinderen onder andere ballengooien, blikwerpen, kleuren, puzzelen en nog veel meer. 

Ook bij de tafel van de plakplaatjes was het druk. In de mooiste kleuren werden de armen van de kinderen versierd. “Rood, wit en blauw”, zegt de achtjarige Pepijn als hij mag kiezen welke kleur het hartje moet zijn dat op zijn onderarm wordt geplakt. Gespannen wacht hij het resultaat af. Als hem gevraagd wordt of hij later een echte tatoeage wil, antwoordt hij twijfelachtig na een korte stilte: “Dat lijkt me wel stoer”, waarna hij meteen nieuwsgierig de blik van zijn moeder waarneemt.

Druk bezocht

De rij bij de kiosk, waar de verkoop van de strippenkaarten plaatsvond, werd gestaag steeds langer wat ervan getuigde dat het weer een leuke middag zou worden op deze feestelijke Koningsdag. Naast het ponyrijden, dat verzorgd werd door Stal Sander, konden de kinderen ook pannenkoeken eten die gemaakt waren met het meel van korenmolen De Lelie.

De burgemeester, helemaal in stijl gekleed in een oranje pak, mengde zich tussen het jonge publiek en poseerde op verzoek van de bezoekers voor een foto. Koningsdag, onze nationale feestdag, is weer volop gevierd in ons mooie, bruisende Etten-Leur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief