Afbeelding
Foto: Femke Konings

Vuurwerk verstoort stiltemoment tijdens dodenherdenking: Respectloos

Door: Eveline Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR- Het stiltemoment waarbij onder andere de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht worden, is zaterdagavond in Etten-Leur Zuid verstoord. Op het moment dat de klok 20.00 uur sloeg en de twee minuten stilte ingingen werd er vuurwerk afgestoken. Dit duurde ongeveer twintig seconden. De reacties op sociale media waaronder Facebook zijn samen te vatten onder de noemer: respectloos.

Respectloos, diep triest, kansloos en schandalig... Het zijn enkele termen die voorbij komen op sociale media, waaronder Facebook. Mensen reageren hiermee op het incident wat zaterdagavond om precies 20.00 uur plaatsvond in Etten-Leur Zuid. Waar het twee minuten stil had moeten zijn in verband met dodenherdenking klonk er zo’n twintig seconden hard vuurwerk. Het stiltemoment kreeg hierdoor helaas een andere invulling dan de bedoeling was...

Dodenherdenking

Op 4 mei is heel Nederland jaarlijks om 20.00 uur twee minuten stil om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken. Ook wordt er stilgestaan bij andere oorlogssituaties en bij vredesoperaties waarbij Nederland betrokken is.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief