Daniël van Gool.
Daniël van Gool. Foto: Krijn ten Hove

Blijf in beweging, staand vergaderen en ga niet te fanatiek van start

Door: Krijn ten Hove Bedrijvig Nieuws

ETTEN-LEUR – Covid-19 zorgde niet alleen voor veel zieken en vervelende beperkingen voor de mensen, het zorgde ook voor langdurige revalidatietrajecten. En er kwamen andere klachten tevoorschijn als gevolg van thuiswerken en lang stil zitten zonder te sporten. Fysiotherapeut Daniël van Gool vertelt hierover. 

Daniël is al 20 jaar fysiotherapeut en is 5 maanden terug zijn eigen praktijk begonnen. “Ik wilde weer graag terug naar het ‘echte’ werk, echt bezig zijn met fysiotherapie en mensen helpen met de juiste diagnoses om zo een gericht behandelplan op te stellen”, verklaart hij zijn keus. In zijn praktijk richt hij zich dus op het echte ambacht, gecombineerd met manuele therapie, echografie en Covid revalidatie. Hij was als fysiotherapeut betrokken bij longrevalidaties, in de afgelopen periode heeft hij zich ook gespecialiseerd in Covid revalidatie. “Revalideren van Covid is per persoon wisselend, de een gaat heel snel en de ander heeft na een half jaar nauwelijks vooruitgang. Maar de impact kan groot zijn.”

Een ander probleem van de lockdowns is het thuiswerken. “Veel mensen hebben thuis niet de juiste middelen om een hele dag aan te werken. Gevolg is vaak nek en schouderklachten. Daarnaast bewegen mensen thuis minder dan als ze op het werk zijn. Dus ook de beweging is minder. Als ze dan ineens weer gaan bewegen heeft dat direct invloed op het lichaam.” Hij wijst dan ook op het stil leggen van de sport mogelijkheden. “Zodra mensen weer kunnen gaan ze weer aan de slag, maar dan wel weer op het oude level. Dat levert snel blessures op. In de 3 weken nadat ze weer zijn begonnen zien we dan heel snel weer de eerste mensen zich melden met problemen.” Hij heeft dan ook de nodige tips voor mensen: “Blijf in beweging, ga staand vergaderen en ga niet te fanatiek van start als je weer begint met trainen”

Daniël van Gool fysiotherapie
Spoorlaan 19, 4872 XM Etten-Leur, tel 06-15643217
daniel@vangoolfysiotherapie.nl
www.vangoolfysiotherapie.nlBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief