Afbeelding

Geslaagde heropeningsdag Cloveniersgilde Etten

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Opgelucht, traditioneel, blij en vrolijk, zo kun je de recente heroprichting dag van het Cloveniersgilde Etten van 24 oktober jl. gerust samenvatten.

Nadat corona begin 2020 al onze traditionele activiteiten onmogelijk maakte, mochten we zondag 24 oktober weer eens uittreden. En wel met de jaarlijkse herdenking van de heroprichting in 1997.

De dag begon met een Gildemis in de Lambertuskerk, met slaande trom, bazuin, het vaandel en enkele vendels marcheerden de gildebroeders in vol ornaat over het kerkplein naar de kerk. Tijdens deze mooie dienst, ook voor het eerst weer begeleid door het Lambertuskoor, zijn twee gildebroeders beëdigd. Piet de Regt tot Luitenant en Rob Apon eerst tot broeder en aansluitend als Deken-Vaandrig. Na de mis verzorgde een gildebroeder onder grote belangstelling nog de vendelgroet.

Aansluitend was er voor de broeders en partners in de gildekamer een lunch. ‘s Middags was er onder een heerlijk najaarszonnetje een fietstocht uitgezet met onderweg nog een stop voor een bakje koffie met wat lekkers erbij. Na de tocht werd in de kamer traditioneel een vat bier aangeslagen en kon men gezamenlijk genieten van een goed verzorgde barbecue.

Mede door het goede weer, de organisatie en alle aanwezigen werd het een geweldige dag waar we met een goed gevoel op terug kunnen kijken.

De start van een nieuw gildejaar, met hopelijk, voldoende gezamenlijke activiteiten.

Mocht je interesse hebben in het Gilde en een keertje langs willen komen? Bezoek dan onze website: www.cloveniersgilde.nl en meld je aan. Of bezoek onze facebook pagina Cloveniergilde-Etten.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief