Loperswissel.
Loperswissel. Foto: onbekend

Roparun 2022 komt door Etten-Leur

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - In 2021 kende de Roparun een aangepaste editie. Het was niet alleen een feestje doordat het de jubileumeditie was, maar ook omdat het na twee jaar afwezigheid eindelijk weer een weerzien met de teams was. Voor de teams was het lastig om in deze onzekere tijden voor te bereiden en acties te organiseren. Toch startten er ruim 170 teams, waaronder ons team 248 Swietelsky/Go4Life uit Etten-Leur, in Landgraaf, die via een route door Limburg en Noord-Brabant, daar ook weer terugkeerden voor de finish.

De teams wisten desondanks deze “verkorte” versie een bedrag van € 2.030.030,- op te halen. Samen zamelen we geld in voor het goede doel; het aangenaam maken van de laatste dagen van palliatieve patiënten.

Team 248/Go4Life werkt hierin nauw samen met het hospice Marianahof in Etten-Leur. Eventuele financiële ondersteuning ontvangen zij dan via de Stichting RopaRun. Ook de komende editie van de Roparun vindt wederom volledig plaats in Nederland. Het uitgangspunt is een Roparun tijdens het Pinksterweekend, van 4 t/m 6 juni, bestaande uit drie dagen en twee nachten, met een route van zo’n 550 kilometer. De start is vanaf vliegveld Twente en de finish als vanouds op de Coolsingel in Rotterdam. Ons team, 248/Go4Life uit Etten-Leur, heeft voor de zuidelijke route gekozen. Deze route zou langs de zuidkant van Etten-Leur lopen, maar door de gezamenlijke inspanning van onze teamcaptain en de teamcaptain van team 51 zal de route aangepast worden en komt deze dwars door Etten-Leur; Oude Bredaseweg, Raadhuisplein, Bisschopsmolenstraat!

Naast een groot aantal sponsoren, zowel financieel als in natura, organiseert ons team diverse activiteiten om geld binnen te halen voor dit goede doel, zoals een Fotochallenge (5 maart), de Mini Roparun (datum nog niet bekend), lotenverkoop, verkoop op de Koningsmarkt en een sportieve fietstocht op zondag 17 juli. Kijk voor onze agenda op www.team248go4life.nl.

Een Roparunteam bestaat uit 8 lopers, 4 fietsers, 3 fysio’s/masseurs, 6 chauffeurs en navigators, en 3 cateraars. Op dit moment heeft ons team nog vacatures voor 1 fysio/masseur, 1 chauffeur, 1 fietser en 1 cateraar. Wil jij je inzetten voor het goede doel, en daarbij een heel leuk, vermoeiend maar bevredigend Pinksterweekend meemaken? Meld je aan via info@team248go4life.nl. Wij vertellen je dan graag alles over dit leuke en gezellige team.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief