B team Nederlands Kampioen
B team Nederlands Kampioen Foto: Coach

Succesvol NK voor Twirling Sport West Brabant

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Na in november mee te hebben gedaan aan de Brabantse kampioenschappen hebben 14 van onze leden zich weten te plaatsen voor het NK wat in het weekend van 21-22 januari plaats vond in Almere.

Zaterdag was iedereen om 8uur al present voor de opwarming en de officiële opening van dit evenement. Dominique mocht van onze verenigde het spits afbijten, zij maakte er een feestje van op de vloer.Daarna was het de beurt voor Quinty met het onderdeel twirling, een groot deelnemers veld waardoor ze eerst voorrondes had, ze behaalde een plek in de finale en is daar als 7e geëindigdBritt, Tess en Chloë komen alle 3 tegen elkaar uit, de snelheid zat er goed in. Tess is kampioen geworden Chloë ontving de zilveren medaille en Britt werd 4e. Onze 4 jeugd solisten, Yfke, Martina, Isa, en Emma, hun routine laten zien, allemaal voor het eerst als solist op het NK.

Ondanks heel wat spanningen hebben ze genoten op de vloer en stonden ze alle 4 te stralen en dat werd beloond met mooie plaatsen. Martina is kampioen, isa heeft een mooi 4e plaats behaald, yfke en Emma behaalde dezelfde aantal punten en eindigde allebei op een 8ste plaats. Met twirling werd Amber 8e en Isa 7e, zij stonden beide voor de eerste met dit onderdeel op het NK. Super knap gedaan. Daarna onze senioren soliste, Britt straalde en stond op de vloer tijdens haar freestyle, zij behaalde een mooie 5e plaats in deze grote categorie. Leonie draaide helaas niet zo lekker met haar freestyle, maar met haar 1 baton stond ze te twirlen als een ster.

Dat werd beloond met een gouden plak en de titel Nederlands Kampioen! ZondagOns B team was als eerste aan de beurt van onze deelnemers. Wat stonden ze stoer op de vloer met hun piraten routine! Zij hebben de titel Nederlands kampioen gekregen! Ons A team zilver, met weer een mooie routine, genieten was het. Tess stond netjes en zelf verzekerd op de vloer met haar short program, ook haar freestyle was ontzettend mooi om te zien! De jury beloonde dit met de titel Nederlands Kampioen. Daarna Chloë mocht eindelijk met haar favoriete onderdeel 2 baton de vloer op, een vloeiende routine zonder zenuwen en ook Chloë werd beloond met de titel Nederlands kampioen! Als afsluiting hadden we nog onze 2 duo’s, Chloë en Tess en Jay en Kyra beide behaalde in de eigen categorie de eerste plaats en Nederlands Kampioen .Kyra en Jay deden zondags ook mee met hun freestyle onderdeel en zaterdag met hun Twirling onderdeel, jammer genoeg was het de laatste keer dat zij als solist op de vloer stonden.

We hebben genoten van jullie routines. Nog een extra emotioneel randje dit weekend, want trainster Cynthia legt haar baton naast zich neer, na 21 mooie jaren heeft ze besloten om te stoppen bij de twirlsport.

Dank je wel voor alles Cynthia!  Al met al, een super mooi weekend hebben we achter de rug, 8x Nederlands kampioen, 3x zilver 1x brons en nog hele mooie andere behaalde plaatsen! Trots op alle meiden! Wil jij ook eens komen twirlen?tswb.coaches@gmail.com