Het Blaoskabaolfestival.
Het Blaoskabaolfestival. Foto: Leurse Leut

Volop muziek op de Leur tijdens Blaoskabaolfestival

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Jaarlijks organiseren de leden van De Turfbloazers, de Hofkapel van Prins Lucas I van karnavalsvereniging Leurse Leut, het zogenoemde “Blaoskabaolfestival” in de aanloop naar karnaval. Een mooie gelegenheid om alvast op te starten.

Traditie

Zo wordt deze inmiddels al 31 jaar ‘oude’ traditie ook dit jaar weer voortgezet. Op vrijdagavond 10 februari is het weer zover. Het bekendste en gezelligste kapellenfestival van Ut Zwaajgat, omliggende gehuchten en verre omstreken vindt dan plaats vanaf 20.00uur. De muziektempel is voor deze gelegenheid wederom gevestigd in de Residentie van Leurse Leut: Café Hof van Holland aan het van Bergenplein 41. Deze Residentie zal flink gaan stampen op de muzikale golven! Maar liefst 8 gerenommeerde kapellen zullen de sterren van de hemel blazen op dit unieke festijn, georganiseerd door de Hofkapel van Prins Lucas I van Ut Zwaajgat: de Turfblaozers.

Thema

Het thema voor deze avond is gelijk aan het motto: ‘Grwôôt sukzes meej dubbel zes’. De organiserende Turfblaozers zijn er zeker van dat iedere karnavalsvierder, maar zeker ook elke muziekliefhebber hier een gezellige avond zal hebben. Ten overvloede: de toegang is geheel gratis! Ook leuk om te weten.

Hoog bezoek

Natuurlijk ontbreekt Prins Lucas I van Ut Zwaajgat niet. Hij wordt vergezeld van zijn Nar Joerieke, Pliessie Nilles en Grote Boer Peer. Ook de Raad van Elf, Troelekus en Boerenraad zijn present. Het zal weer een gezellig evenement van Leurse Leut worden, dat aardig past bij het motto van de Leutvereniging uit Leur: ‘Grwôôt sukzes meej dubbel zes’.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief