Unitas'30 JO17-2 Bekerwinnaar
Unitas'30 JO17-2 Bekerwinnaar Foto: Corné de Jong

Unitas’30 JO17-1 wint de KNVB Districts Beker

ETTEN-LEUR - Afgelopen zaterdag stond voor de JO17-3 van Unitas’30 de KNVB Districts bekerfinale op het programma. Deze hadden ze bereikt door af te rekenen met o.a. drie JO17-1 teams. Daar kon de laatste aan worden toegevoegd want de JO17-1 van de fusieclub st HMVV/Hulsel/SDO’39 was de tegenstander.

Na een vlammende peptalk van de coach werd de volle bus onder begeleiding van vuurwerk en geel/zwarte rookpotten uitgezwaaid en begon voor de nerveuze spelersgroep de wedstrijd. Nadat de shirts en ballen werden nagebracht kon in Tilburg de slijtageslag gaan aanvangen. Unitas startte zoals gebruikelijk aanvallend en draaide al snel de duimschroeven aan. De 2 spitsen van Hulsel loerden op hun counterkansen dus was het achterin oppassen geblazen. Na goed 10 minuten kon de Leurse aanhang al juichen. Het was Tommy die zich goed vrijspeelde aan de linkerkant en verwoestend uithaalde. Het antwoord van Hulsel kwam uit een makkelijk gegeven vrije trap die vanaf de rand 16 simpel werd binnengeschoten. Unitas was even van slag maar herpakte zich. Chris werd diep gestuurd, draaide een paar keer om zijn as en ook hij wist met een stevige knal de keeper te passeren. Het spel golfde op en neer en het leek erop alsof we met deze stand de kleedkamers op zouden zoeken. Jammer genoeg kwam Hulsel toch weer langszij nadat een corner niet goed werd weggewerkt. Na de rust zagen we een ander Hulsel wat veel feller van start ging. Al binnen een minuut kreeg de spits een vrije doortocht naar keeper Joep. Die liet zich niet foppen en rammelde professioneel de laag ingeschoten bal uit zijn doel. De druk bleef aan en nu was het Unitas die de counter zocht. Op het bloedhete veld raakten de accus aardig leeg maar steeds werd nieuwe kracht gevonden om door te gaan. Weer kwam Unitas op voorsprong na een scrimmage voor de goal. Het was opnieuw Chris die de bal het laatste zetje gaf. Hulsel gaf niet op en bleef de aanval zoeken. Zoals eerder was het opnieuw een vrije trap die de spanning weer in de wedstrijd bracht. De hard ingeschoten bal werd door vrijwel iedereen gemist en er was geen VAR nodig om te zien dat de bal over de doellijn was geweest. Unitas rechtte nog een keer de rug en vlak voor tijd draaide Tommy zichzelf op de achterlijn vrij en koos voor een harde lage voorzet. Prima keuze bleek achteraf want Dennis…de man die nooit scoort…was er als de kippen bij om de bal binnen te lopen. Deze goal was de nekslag voor het moegestreden Hulsel dat nog 1 echte kans kreeg. Uiteraard weer uit een vrije trap maar die werd prima onschadelijk gemaakt door Joep. Na het laatste fluitsignaal werden de Leurse helden bestormd door de supporters die opgelucht konden ademhalen. De Cup…herstel, het bekertje, mocht mee naar de Leur waar de frietjes en sportdrank al klaar stonden. Dank aan de vele supporters. Knappe prestatie, van harte gefeliciteerd Team en Staf. Niemand wint er van de Leur!