Jasper (rechts) met zijn trainingsmaatjes bij Dynamo
Jasper (rechts) met zijn trainingsmaatjes bij Dynamo Foto: Django Ornek

Jasper Joosen opnieuw kampioen

Sport en Vereniging

ETTEN-LEUR - Afgelopen weekend waren de Nederlandse kampioenschappen voor heren turnen in Nijmegen. Jasper had zich weten te plaatsen voor de meerkamp op zaterdag en ook nog alle toestelfinales op zondag. Deze plaatsing alleen al is een knappe prestatie, maar voor Jasper natuurlijk niet genoeg. In januari werd Jasper uitgeroepen tot Sporttalent 2023 van Etten-Leur, wat een enorme eer was voor zijn harde trainen.

Jasper turnde op zaterdag goed en netjes. Hij haalde 11.100 punten bij de rekstok en zo hoog had hij nog niet eerder gekregen. Ook de brug ging perfect. Helaas kwam hij te val bij de voltige en dit koste hem veel punten. Ondanks dit, is hij toch mooie 5e geworden op de meerkamp. Zondag mocht hij aan alle toestelfinales meedoen. De beste 8 per toestel worden geplaatst. Het zou moeilijk worden vandaag, want hij zit als jongste in de 1e divisie junior 2 en er zijn veel goede tegenstanders. De wedstijd begon voor Jasper op de voltige. Vorig jaar haalde hij hier goud. De dag ervoor was hij gevallen, dus dat gaf extra spanning. Hij turnde een mooie oefening en die bleek goed voor goud! Wat een begin van deze wedstrijd. Daarna volgde de ringen. Jasper hield geen rekening met een medaille op dit toestel, maar zijn oefening was zo strak en beheerst, dat hij hier zilver wist te pakken. Wat een enorme verrassing was dit! De dag was eigenlijk al geslaagd, maar hij dacht waarschijnlijk: “ ik heb nu goud en zilver, daar hoort nog een bronzen plak bij”. En ja, hoor, op de vloer wist hij de 3e plaats te bemachtigen (net zoals vorig jaar). Jasper had het in eerste instantie niet eens door, want de oefeningen van zijn concurrenten waren sterk en hij verwachtte zelf niet boven hun scores uit te kunnen komen. Hij werd verder 4e op brug, 6e op Rek en 7e op Spong. Goud-zilver-brons op NK wat een prestatie!!

Door deze goede prestaties, mag hij ook dit jaar meer meedoen met de Ahoy Cup met zowel de meerkamp als op de voltige. Deze is eind juni in Rotterdam. Nu moet hij zich eerst richten op zijn eind examens. Felicitaties aan Jasper, maar ook zeker aan zijn trainers Django Ornek en Bram Klaassen van Dynamo Roosendaal. En natuurlijk zijn trainingsmaatjes Bas en Joram, die ook beide een mooie medaille hebben gepakt. Ook aan zijn fysiotherapeut Bas Hagenaars (Fizzio) die telkens al zijn spieren moet losmaken.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief