Jens Walvoort in Portugal
Jens Walvoort in Portugal Foto: NF_NiekFotografie

Jens Walvoort scoort top 10 plaats in Portugal

Sport en Vereniging

ETTEN-LEUR - De motorcrosser uit Etten-Leur, die dit seizoen debuteert in het wereldkampioenschap MX2, heeft afgelopen weekend zijn beste prestatie afgeleverd. Jens beleefde hij hij al een goed begin van het seizoen. In Argentinië, Spanje, Sardinië en Italië behaalde hij punten en er was een duidelijke progressie te zien in deze zware competitie.

Afgelopen weekend stond de 5e wedstrijd in Agueda Portugal op het programma. Zaterdags staat er na de vrije training, een tijdtraining en qualificatiewedstrijd op het programma. De tijdtraining sloot Jens als 13e af. Echter begon het hierna hard te regenen in Portugal en de omstandigheden veranderde de baan. De kwalificatiewedstrijd sloot hij af als 6e en dat betekende 5 WK punten en op zondag als 6e een positie achter het starthek kiezen.

Goede moed

Vol goede motivatie na de zeer goed kwalificatie begon Jens Walvoort vol goede moed aan de wedstrijddag. Het weer was helaas niet veranderd en de regen maakt het circuit heel zwaar. De start van de eerste manche was goed en na 30 minuten en 2 ronden sloot hij de eerste manche als 10e af. De tweede manche was de baan een grote modderpoel en het rijden in deze omstandigheden was heel zwaar. Na een mooie race wist hij op een 5e plaats de 2e manche te beëindigen. Voor Jens een hele goede prestatie en het weekend werd afgesloten met totaal 32 wereldkampioenschapspunten.

Volgende wedstrijd

De volgende wedstrijd is aankomend weekend in Galicië. Hier hoopt hij zijn progressie in de competitie kan doorzetten. Het wereldkampioenschap bestaat uit 20 wedstrijden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief