Klaas Hofman (voorgrond) gadegeslagen door kleinkinderen en echtgenote.
Klaas Hofman (voorgrond) gadegeslagen door kleinkinderen en echtgenote. Foto: Rein Nuiten

Het blijft opletten bij BC ‘t Palet

Sport en Vereniging

ETTEN-LEUR - April doet wat die wil en dus vielen er zomaar 2 speeldagen voor ons beugelaars uit. We laten ons niet door een beetje kou of een paar druppeltjes weerhouden, maar doorweekt thuiskomen gaat zelfs de fanatiekste beugelaars te ver.

Met slechts 6 speeldagen moesten we het dus doen en dan zijn er soms ook nog andere “verplichtingen”, waardoor je niet op het strijdtoneel kunt verschijnen. Dat heeft voor een aantal beugelaars zeker wel tot wat matige scores geleid. Niet voor Klaas Hofman.

Klaas scoorde constant hoog en staat met 28,77 (incl. bonuspunten) op de eerste plaats. Ook zonder die bonuspunten overigens en dan met 29,17.

Rein Nuiten kwam ook voldoende aan spelen toe en had over zijn scores niets te klagen. Tweede met 28,67.

Dan Martien de Jong op de derde plek. Mooie scores en mede door zijn 20 gespeelde partijen een gemiddelde van 28,29. Daarmee passeerde hij Piet Verhoeven, die dit keer juist heel weinig partijen speelde. Toch vierde met 27,33.

‘Misperen’

Tonny Geldtmeijer had een paar “misperen” met slechts 16 en 22 punten. Vijfde is niet verkeerd, maar Tonny kennende aast die op revanche. Mart van den Enden scoorde heel wisselend en als je dan met 14 punten het veld verlaat gaat het gemiddelde snel omlaag. Zesde dus en toch nog 26,14 gemiddeld.

Piet Aerts, zeer gedreven en het meeste aantal partijen gespeeld. Jammer van die paar keer veel pech en dus op plek zeven. Het plezier in het spel is er niet minder om, alhoewel een gewonnen partij natuurlijk ook bij Piet erg deugd doet.

Jan van der Wal, speelde slechts vier partijen. Als er dan ook nog eentje van 16 punten bij zit valt het gemiddelde snel naar beneden.

‘Ik moet er weer even inkomen’

Tot slot Kees Naalden. In de eerste maanden dit jaar weinig gespeeld. Deze maand 11 partijen, maar helaas ook teveel missers. “Ik moet er weer even inkomen” was de conclusie van Kees. Als grondlegger van het beugelspel, hier in Etten-Leur, wordt natuurlijk beter verwacht dan de laatste plaats. We gaan het meemaken!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief