Tim Vissenberg de lucht in met de Polderloop
Tim Vissenberg de lucht in met de Polderloop Foto: Hoevense Polderloop

Kinderen op hoger niveau door Hoevense Polderloop

Algemeen

HOEVEN - De 10-jarige Tim Vissenberg ging vrijdag  15 oktober op Breda Airport de lucht in, na zijn deelname aan de Hoevense Polderloop op de derde dinsdag in augustus.

Maar Tim was niet de enige die blij werd van de Polderloop, kinderen in Mozambique kregen ook extra kansen.  “Jonge mensen aan het stuur, dat is ook het motto van onze goede doelen.” vertelt Polderloop woordvoerder Arnold Augustijn. Sinds 4 jaar steunt de regionale loop internationale projecten via Run4Kids en de Roparun. “Sinds 2018 krijgen alle Polderloop deelnemers een lot voor de Goede Doelen Loterij, waarvoor de regionale sponsors steeds enthousiaster de prijzentafel vullen.”

Dubbele winst door extra loterij
Voor Tim Vissenberg, die meedeed aan de 4 km van de Polderloop betekende het winnende lot een superavontuur in de lucht boven de regio. “Het was supergaaf, zo’n vliegles, echt een kick om dit mee te maken.” glunderde Tim na afloop van zijn luchtdoop.
Voor kinderen in Mozambique, zoals Diolinda Renaldo, brengt de loterij hen ook in hoger sferen, want zij kunnen door de extra opbrengst van de Polderloop opnieuw starten met een internationale cursus van de EFKF, de English For Kids Foundation. Via de Hoevense arts Jos Blaauwhof zijn er al bijna 15 jaar contacten met Afrikaanse landen om het onderwijs daar te ondersteunen. “En dat helpt enorm om die kinderen daar op een hoger niveau te brengen.”

Meer info op www.hoevensepolderloop.nl

Diolinda Renaldo krijgt extra les door Polderloop


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief